Superettan här kommer Halmstad

 

 

 

Halmstad var tvungna att vinna sin hemmamatch mot ett  kontrakts kämpande Syrianska som hade två segrar på de tre senaste matcherna, annars skulle det betyda att Halmstad var klara för Superettan.

Matchen var chansfattig och tafatt. Det hände en sak i målchans väg i den första halvleken och det var 1-0 för Syrianska genom mål Abgar Barsom i den 41:a minuten. I den andra halvleken bröt Halmstads spelare Marcus Olsson ett uppspel direkt efter avspark och kom fri men sköt utanför. Det var Halmstads enda chans på hela matchen och Superettan är ett faktum för HBK.

Syrianska tog en otroligt viktig seger och de ligger nu på kvalplats bara 3 poäng upp till Norrköping på säker mark.

För Halmstad är detta en riktig katastrof säsong. De inleder med en Spanien satsning som ska ta dem till övre halvan av tabellen, det går åt helvete. De sparkar tränare Ruiz för att få en nytändning i laget, det går åt helvete och om man vinner 3 av hittills 27 matcher är det ett helvete. Efter 19 raka säsonger åker alltså Halmstad BK ur Allsvenskan med dunder och brak. Vad händer nu med Halmstad? Spelarflykt? Konkurs? Kommer man gå direkt upp från Superettan 2012 eller kommer man ”bosätta” sig där som Hammarby?

Blir intressant och se…..Nu i efterhand känns det som om Halmstad BKs organisation varit väldigt naiva när de bestämde sig för denna satsning, de har nog lärt sig sin läxa nu.

Leave a Comment