Sven till Chelsea?

Roman Abramovich sparkade igår Andre Villas-Boas efter ca åtta månader i Chelsea. Givetvis drog spekulationerna igång om vem som ska ta över tränarposten. Roberto Di Matteo får leda Chelsea tillsvidare men Abramovich vill nog ha någon lite mer rutinerad. Pep Guardiola, Rafa Benitez och självklart Jose Mourinho sägs vara intressanta där Guardiola nog ligger bäst till.

Men även våran egen Sven-Göran Eriksson sägs vara intresserad av att ta över Chelsea. ”Svennis” som har varit arbetslös sedan oktober då han sparkades av Leicester skulle inte tveka på att ta över Chelsea: ”Jag skulle ta det, självklart!”

Villas-Boas sparkades alltså efter bara en seger på sju matcher och misslyckandet med att hantera omklädningsrummet. Rapporter om bråk med såväl Frank Lampard som Fernando Torres sägs även vara en orsak.
Chelseas nästa tränare kommer alltså vara deras åttonde tränare på nio år och som det ser ut nu så är det en omöjlig uppgift att få träna Chelsea.
Men ”Svennis” tar det med en nypa salt: ”Ingenting är omöjligt men den här gången förstår jag faktiskt beslutet. Jag försvarar det inte men jag kan förstå det. För Chelsea skulle det vara en katastrof att missa Champions League..”

 

 

 

1 Comment

  1. Svennis har en viss förmåga att återkomma till finrummet vartefter. Men Chelski som är hopplöst på dekis behöver en LÅNGSIKTIG LÖSNING. Något som varken Svennis eller Chelsea är omtalade för.

Leave a Comment