Sydamerika imponerar

Sydamerika har verkligen imponerat hittils i detta VM. Favoriterna Brasilien och Argentina har verkligen imponerat. Men de är inte bara de stora nationerna i Sydamerika som imponerat. Även de mindre som Uruguay, Chile, Mexico och Paraguay. Det är väldigt roligt att den offensiva fotbollen har slagit igenom.

Giganterna från Europa har inte imponerat. Ni vet självklart vilka jag pratar om.. Frankrike, där är inget som det ska. Jag pratar givetvis också om Italien som kom sist i VMs sämsta grupp. De två giganterna som var i final år 2006 kommer nu sist.. Frågan är vad detta kan bero på? Även Spanien har börjat sisådär, jag är inte så imponerad av dem hittils. England är inte heller något att prata gott om. Däremot har Tyskland och Holland visat att de inte är att leka med. Holland har tre raka segrar inför matchen mot Slovakien. Den matchen tror jag Holland vinner utan större bekymmer.

Sydamerika, vilket VM de gör.
-Brasilien kör över Nordkorea och Elfenbenskusten och tar sig enkelt vidare. Jag tror att de kan nå ända till final. Jag hoppas att de kan få ingång spelet ännu mer framåt i banan.

-Argentina öser in mål och Higuain visade verkligen varför han skulle ha sin plats på anfallet. Om du frågar mig vilket lag som har VMs bästa anfallare så finns det väl bara ett svar på den frågan? Inget land har bättre offensiv än Argentina. Messi måste dock hitta målet, han har varit nära men om de ska nå hela vägen så måste trollkarlen från Barcelona ta fram sin bländade teknik.

– Uruguay kan gå långt. Jag trodde på dem inför turneringen men nu börjar de bli allas favorit. Det är givetvis lätt att förstå då Forlan company spelar riktigt fin fotboll. De har fått igång sitt spel ordentligt!

– Chile har verkligen imponerat på mig. Dock så blir Brasilien för svåra. Tråkigt att ett så ungt och spännande lag ska åka ut så tidigt från turneringen.

– Mexico har spelat bra. De har varken glänst eller spelat dåligt. Tyvärr så blir det att säga hejdå till tacosgänget.. De tar aldrig Argentina

– Paraguay är de lag som har spelat sämst av de Sydamerikanska lagen. Jag tycker inte att de spelar någon underhållande fotboll. De satsar på försvar och spelar på ett sätt som är svårt att förstå och när tränaren i Paraguay inte startade med Roque Santa Cruz mot Italien så trodde jag att han var helt dum i huvudet. Dock så gick allt vägen och Paraguay möter Japan som ses som en lätt lottning. Men jag tror stenhårt på Japan!

Leave a Comment