Syrianska FC 1 – Norrköping 2

Norrköping besegrade Syrianska i en väldigt tuff tillställning på Södertälje Arena, där bortalaget gjorde ett mycket omtalat 2-0-mål som fick Syrianskas manager, Özcan Melkemichel, att rasa.

Inför matchen så var det hemmalaget, Syrianska FC, som mest var i behov utav de tre poängen som skulle utdelas. Klubben låg vid matchstart enbart två poäng före Gefle IF, klubben som låg på kvalplatsen. IFK Norrköping däremot, låg på en stabil sjundeplacering, men skulle vid en vinst avancera uppåt med två platser.

Martin Hansson blåste i pipan och startade matchen som exploderade redan efter en och en halv minut när Norrköping tog ledningen. Det var bortalagets Martin Smedberg-Dalence som slog en hörna tidigt i matchen och mittbacken David Wiklander skarvade bollen vidare och därefter blev det lite tilltrasslat innan bortalagets Lars Krogh-Gerson fick på en halvdan träff, som turligt nog studsade in i det högra hörnet bakom en nästintill chanslös Dejan Garaca i Syrianskas mål.

Efter målet fortsatte Peking att trycka på och allt Syrianska kunde göra var att rensa bollen upp i plan, utan några som helst idéer. Men hemmalaget kom tillbaka och skapade en del chanser, för det mesta från kanterna. Med lite tur – eller kanske rättare sagt mer skicklighet – så skulle Syrianskas anfallare, Admir Aganovic, mycket väl kunnat utjämna matchen till 1-1.

Istället slutade den första halvleken 1-0 för Norrköpings favör och för att summera den första halvleken, så var det en väldigt hård kamp ute på planen, samtidigt som det stundtals var snudd på hawaiifotboll under halvlekens avslutning. Men Norrköping kändes ändå tyngre och därför får ledningen kännas som rättvis.

Andra halvleken var mycket jämn och chanser skapades åt båda håll.  Man kan säga att det var ett ställningskrig över hela planen och en hel del tuffa dueller delades ut. För det mesta var det tufft men inte fullt, vilket även speglar av sig på de gula korten som enbart visades vid två tillfällen under matchen.  Efter sjuttiotre spelminuter, så ville Syrianskas Özcan se en förändring och gjorde ett offensivt dubellbyte, när både Robert Massi och George Mourad byttes in för att förändra matchen. Men dessvärre, för hemmalagets del, så gav det motsatt effekt när Norrköping redan minuterna efter utökade sin ledning efter att en hel del knuffar delats ut i straffområdet och Imad Khalili slutligen petat in 2-0-målet. Syrianskas tränare blev vansinnig över händelsen, då han ansåg att  domaren skulle blåst frispark för hemmalaget sekunden innan målet.

Där trodde många att matchen var punkterad, men redan minuten efter så reducerade Syrianska genom inhopparen Robert Massi och nu levde hoppet för Suryoye, men man kom aldrig närmare och 1-2 var ett faktum.

Trots förlusten, så fick Syrianskas-anhängarna något att glädjas åt när nyförvärvet Labinot Harbuzi fick debutera för klubben, när han hoppade in i matchen under den andra halvleken.

Norrköpings vinst hade en del betydelse i Allsvenskan, då man avancerade förbi både Helsingborg och Djurgården i tabellen och nu lägger sig på en femteplats med en match mer spelad. För Syrianskas del så betyder förlusten att man fortsatt ligger i farozonen och är enbart två poäng ifrån en kvalplats neråt till Superettan.

Syrianska FC: Garaca; Sleyman, Skenderovic, Elia, Michel; Arneng, Chanko, Kunic, Felic, Saleh, Aganovic

IFK Norrköping: Nilsson; Friberg Da Cruz, Wiklander, Falk-Olander, Tkalic;  Smedberg-Dalence, Johansson, Krogh Gerson, Telo; Thorvaldsson, Nyman

.

 

Leave a Comment