Syrianska FC – IFK Göteborg 2-1

Det var ett IFK Göteborg som kom till matchen och skulle göra en Allsvensk-premiär. De skulle visa att alla nyförvärv skulle leda till guld. Efter 10 minuter fick IFK tag på matchen och tog kontrollen. Detta ledde till ett ledningsmål av Sobralense efter knappt 20 minuter. Efter det hade båda lagen chanser att göra mål, känslan var ändå att IFK var närmre 2-0 än Syrianska 1-1. Det ändrades dock när Syrianska knappt tio minuter in i andra halvlek hade en superperiod på 107 sekunder då de gjorde två snabba mål (1-1 Sharbel Touma, min 52. 2-1 Admir Aganovic, min 54.)

Efter det blev Blåvitt stressade och lyckades inte skapa något jätteläge. Där var en handssituation i slutet av matchen, men ingen straff blev dömd till Göteborgarna och Syrianska vann matchen inför 4451 åskådare i Södertälje.

IFK väntades vinna, nu blev det inte så. Vi får se om det förväntade topplaget kommer igen snart. 29 omgångar kvar!