Tankar inför Blackburn – Manchester United

På måndag forsätter Manchester united sin jakt på sin tjugonde ligatitel och de gör de på ett tämligen önskvärt sett. United har nämligen en härlig smekmånad framför sig med matcher som Blackburn borta, Queens park rangers hemma och sedan Wigan borta. Tre matcher som bör resultera i 9 poäng och en hel del gjorda mål vilket kan visa sig vara avgörande i slutet på denna säsong. Sir Alex gick nyligen ut och sa att samma trupp som mötte Fulham kommer att spela mot Blackburn vilket betyder  en bra trupp för United som ser ut att bli starkare och starkare för varje vecka som går och frågan är om det finns något lag som kan stoppa dem just nu?

Senast de bägge lagen möttes var på nyårsafton, Sir Alex Fergusons 70-årsdag. Allt var upplagt för ett perfekt sett att börja festandet på för alla Unitedsuppotrar men tji fick dem då Blackburn stod för en av säsongernas skräll och vann med 3-2. United åker nu till Ewood park med en enorm revanschlusta och kommer säkerligen att vinna med några mål. Rooney är i storform för tillfället och har gjort många mål och stått för många fina insatser de senaste två månaderna. Även Antonio Valencia har hittat formen och har varit en väldigt frisk fläkt på Uniteds kant.

Blackburn då, hur är läget med dem? Jo Steve Kean är kvar och styr och ställer i klubben som för nuvarande ligger på 16:onde plats. Tre poäng ner till nedflyttningsplats efter att ha förlorat derbyt mot Bolton förra helgen. Ett Blackburn i behov av poäng kommer att slita och kämpa för varje del av planen, men egentligen finns det ingenting som tyder på att Blackburn ska klara av att sno åt sig några poäng, men vem trodde det på nyårsafton?

Uniteds utmanare till ligaguldet, Manchester City, spelar på lördagen hemma mot Sunderland och kan vid vinst sätta lite press på lokalrivalen och gå upp på lika många poäng med en match mer spelad. City som under veckan fått Agüero skadad i cirka tio dagar kommer att göra allt för att inte tappa fler poäng. Poängtappet mot Stoke förra helgen var inte något som någon hade räknat med och nu har verkligen Mancini kniven mot strupen. Media har gått ut och hävdat att Mourinho ska ta över efter säsongen och detta sätter bara endast ännu mer press på en redan pressad tränare.

Så Premier League lever i allra högsta grad och som vanligt så ser detta årets upplaga ut att avgöras i de sista omgångarna. Vilka tar det, City eller United? Ni kan vara säkra på att vi här på fotbollsoraklet kommer att punktmarkera allt som händer i världens bästa liga!

Ewood Park, spelplats för måndagens möte | Foto: Roonie Macdonald

Leave a Comment