Tankar inför England-USA: Dubbla känslor

Imorgon sätter det igång för England nere i Sydafrika.
Första matchen är extremt avgörande för grupp C då det kan ses redan på förhand som lite av en gruppfinal.
Jag tror inte att England har fått en favorit lottning vad gäller inledningsmatch. Man bör vinna den men vi måste komma ihåg att man möter ett oerhört starkt lag i USA. Jag tror att USA:s segermatch mot Spanien har gett dem ett oerhört starkt självförtroende. Om USA spelar smart och har sin dag så kan USA slå i stort sett alla lag och jag ser verkligen fram emot att få följa både USA och framförallt England i VM. För jag tror att båda laget har kapacitet att gå riktigt långt i turneringen.
För USA är det viktigaste att man inte låter sin framgång från Confedaration Cup stiga åt huvudet. Enligt en undersökning som Aftonbladet gjorde i veckan tror varannan amerikan på Guld i Sydafrika och egentligen är jag inte förvånad. Jag skulle vilja säga att det ligger i den amerikanska kulturen att tro att man är störst, bäst och vackrast och även att ha noll koll på vad övriga nationer har för lag. USA:s chanser att lyckar i VM är att dem just slutar att agera som amerikaner under VM. Struktur och effektivitet är nycklarna till ett lyckat VM för USA.

Inför själva matchen är det med lite splittrade känslor som jag kommer följa den i goda vänners sällskap imorgon kväll.
Som älskare av engelsk fotboll vill jag att det ska gå bra för England och att man ska få se ett mittfält med Gerrard och Lampard som fungerar perfekt och en Wayne Rooney som är lika dödligt effektiv som han varit i Manchester United i år.
Samtidigt vill jag som Aspie att USA:s Tim Howard som ju får ses som lite av en representant för oss med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar då han som vi på oraklet redan avslöjat har Tourette syndrom. Jag lovar att jag kommer vråla av lycka om Howard skulle lyckas i VM för det vore så stort för oss med NPF om han kunde visa att vi kan lyckas även med att bli VM-hjältar.
Alltså kan man säga att jag håller både på England och på Tim Howard imorgon. Jag ser därför gärna en match där England dominerar men där Tim Howard är som en vägg men till slut få släppa en boll förbi sig och England vinner med 1-0.
Alltså England får gärna vinna men samtidigt inte med för mycket.
Ska jag välja att hålla på en så väljer jag England eftersom jag även har Steven Gerrard som en stor idol.
Får jag tippa resultat så säger jag 2-0 till England men jag vill samtidigt sätta upp ett varnande finger för de effektiva amerikanerna.

Leave a Comment