Tankar kring Real Madrid

Jag har följt Real Madrid sedan 2001 och har tidigare beundrat klubben för att den fått stora egon att fungera tillsammans men enligt min mening så saknar klubben ett eget spel. Real Madrid har inte likt ex. Barcelona ett utpräglat spelsystem med hög press och kortpassningsspel, nej real har litat till sina stortjärnor att avgöra på egen hand. När föreningen innehöll Zidane, Ronaldo, Figo och Roberto Carlos på höjdpunkten av deras karriärer så behövde man ingen övertygande spelidé, dessa spelare kunde på egen hand avgöra matcher. Dagens real har inte samma överlägsna spelare och avsaknaden av ett tydligt taktiskt upplägg gjorde sig skrämmande uppenbart i matchen mot Liverpool,

Jag försöker på inget sätt att förringa Liverpools prestation vilken var magnifik men när en Realspelare har bollen så står de andra och ser på. Vid första målet så är det i princip tre Liverpoolspelare fria med Casilias, det ska inte kunna hända. En liten ljusglimt visade sig när Van der vaart byttes in och publiken bjöds på lite direktpass och bättre rörelse. Ljusglimten släcktes dock snabbt igen då Guti vandrade in på planen. Någon borde faktiskt visa Juande Ramos tv4 sports analys gällande Guti, då hade han nog inte skickat honom ut på plan.

Men felet är nog inte tränaens heller. Real Madrid har under de senaste åren nästan provat dem alla, under en säsong har man som mest bytt tränare tre gånger, och det mest anmärkningsvärda, Raul har fortsatt att vara ordinarie trots ständigt återkommade formsvackor, Det får mig att undra om det verkligen är tränaren i Real Madrid som bestämmer.

Enligt min mening behöver Real Madrid en åderlåtning och kontinuitet. En tränare måste ges chansen under några säsonger att bygga upp ett lag och en spelidé som passar till spelarmaterialet. Då och endast då kan Real Madrid återvända till toppen där de hör hemma.

/ DonTomaso

 

EDIT: DonTomaso är ny skribent på sidan.

1 Comment

  1. Stjerna

    Svinbra skrivet DonTomaso! 🙂

Leave a Comment