Tankar

Italien går in som regerande världsmästare. Det är dock ingen som tror på dem i år och visserligen trodde väl inte så många på dem år 2006, eller? Det kommer i vilket fall bli roligt att se Italien spela, att se vad de går för mot ett tekniskt och spelskickligt Paraguay. Paraguay gjorde ett helt okej kval och kom några poäng under Brasilien.

Jag har inte sett Paraguay så mycket och det ska bli riktigt intressant. De har ett spännande lag som mycket väl kan vinna mot Italien. Italien ses som knappa favoriter och får verkligen en svår nöt att knäcka som Ralf Edström sa.

Att Italien går och vinner VM igen ser jag som högst osannolikt. Däremot tror jag inte att det kommer gå så dåligt som många tror. De har en otrolig rutin från stora mästerskap och det räcker bara att kolla på deras trupp så ser man vilken rutin som finns. Men för att Italien ska gå bra så behövs Pirlo. Pirlo är lagets hjärta, fungerar han så brukar det gå bra för Italien. Men fungerar inte han så kan det bli pannkaka av alltihop.

——

Vuvuzuelan hör till VM. Särskilt till VM när det är i Sydafrika. Som tur var får de fortfarande blåsa i dem, de är ju en stämning och de symboliserar ju Sydafrika. Hur många blogginlägg såg man inte innan VM om just Vuvuzuelan? Till och med på pressträffen med SVT så pratade David Fjäll om denna Vuvuzuela.

Jag har förståelse för spelarna som knappt hör varandra. Men hur hade det kännts för spelarna att spela på en avslagen arena? Förmodligen helt dött.. Kanske inte helt dött men vuvuzuelan sätter verkligen sin prägel på det hela. Vilket jag tycker är ganska imponerande.

—–

Leave a Comment