Tevez eller Torres?

Milan avslutade precis ett möte med City angående Tevez. Jag tror inte det mötet hade någon större betydelse då det sägs att Milan fortfarande bara vill låna Tevez för att sedan kunna köpa ut honom i sommar för 20 miljoner euro. Tevez lön kommer också att höjas om City vinner ligan vilket gör att City är ännu mer angelägna att sälja honom nu i vinter.

Ett annat namn som har varit på agendan under den senaste tiden är Torres. Fernando Torres har fått sparsamt med speltid av den portugisiska tränaren, Andre Villas-Boas. Torres verkar inte ingå i hans planer och därför är Chelsea öppna för att sälja/låna ut den spanska anfallaren.

Om Milan inte får till affären med Tevez så är självklart Torres ett alternativ för Milan. Dock så tror jag att Milan behöver en mer Tevez-spelare i Milan. Tevez styrkor ligger i tekniken och avsluten medans Torres har den där snabbheten som motståndarna fruktar. Jag tycker att Milan redan besitter ett snabbt och tekniskt anfall men att vi skulle behöva lite mer skärpa i avsluten ibland. Därför hade Tevez passat in bättre i Milans anfall.

Tankar om Tevez:

Tevez är en väldigt komplett anfallare. Han är bra på väldigt många saker. Teknisk, snabb, kreativ, bra avslut och en riktig matchvinnare. Han skulle dessutom passa väldigt bra bredvid Zlatan med sin kreativitet. Cassano och Zlatan fick till det ofta, två kreativa spelare. Jag tror som sagt att Zlatan och Tevez hade fått det till väldigt bra tillsammans också.

Det svåra i denna tänkta affär är just detaljerna kring den. Milan vill låna och City vill sälja. Det finns en del klubbar som kan tänka sig att köpa loss honom. Det sänker Milans chanser att få honom. Det verkar dock som att Tevez verkligen vill till Milan annars hade affären redan varit klar med någon annan klubb. Om man ser från Citys perspektiv så är det väl bättre att låna ut honom till en klubb där han vill spela och förmodligen kommer att värvas efter säsongen än att i värsta fall få behålla honom om han inte villa skriva på för ny klubb.

Jag har en god känsla och den säger att Tevez spelar i rödsvarta tröjan efter janari-fönstret.

Tankar om Torres:

Torres är en intressant anfallare som verkligen inte fått till det i Chelsea och kanske är en ny klubb vad han behöver. Han besitter en underbar snabbhet och han har en briljant teknik. Han och Pato liknar varandra i spelsättet och det är därför jag inte tycker att Milan ska sikta in sig på honom. En snabb och teknisk anfallare har Milan redan.

Positivt när det gäller Torres är att man kan få honom på lån, om man ska tro alla nyheter. Torres skulle säkerligen inte tacka nej till att komma bort från Chelsea ett tag. Ett lån och en nytändning hade varit perfekt för honom själv. Frågan är hur stor sannolikhet det ligger i ryktena Torres till Milan. Förmodligen inte jättestor då media vill skapa en nyhet när affärerna med Tevez går trögt.

Men skiter sig affären med Tevez tycker jag givetvis vi ska sikta in oss på Torres istället för Maxi Lopez, till exempel. Lopez känns passé. Torres kanske också gör det. Men jag tror man kan få igång honom. Han har fortfarande kvar mycket. När Torres väl spelar så tycker jag han gör det bra, han behöver bara lite mer skärpa i avsluten och spela lite enklare, gör han det så kommer målen.

Vad tycker du? Vem är bäst för Milan?

 

 

 

Leave a Comment