Tevez vill lägga skorna på hyllan

Carlos Tevez bedövade igår kväll Manchester City genom att avslöja att han vill dra sig tillbaka från fotbollen. Tevez har tröttnat på fotboll och påpekar även att hans oförmåga att tala engelska gör det omöjligt för honom att stanna i Premier League. Argentinas kamp om att kvalificera för nästa sommars slutspel har också spelat en viktig roll i Tevez mardröm. 25-åringen vill verkligen tillbringa mer tid med sin familj.

”Jag har ett kontrakt med Manchester City fram till 2014, men jag tänker gå i pension om Argentina vinner fotbolls-VM.” säger han till engelska tidningen The Sun.

”Jag är trött på fotboll, riktigt trött. Jag vill njuta av min familj, och ta det lite lugnt i mitt liv. Jag har redan vunnit en hel del. Jag är utmattad.”

”Jag har bott i England i fyra år och jag kan inte säga ett ord på engelska. Till och med min dotter kan prata engelska!”

”Men jag är lycklig i England. Jag spelar golf efter träningarna och det blir jag avslappnad av. Och jag tillbringar så mycket tid som jag kan med min fru och dotter.”

Tevez fick utstå en mardröm i VM-kvalet som Argentina fick vänta ända till den sista matchen innan de tog den sista direktkvalificeringsplatsen till VM i Sydafrika i sommar. Han sa att trycket vid sidan och Maradona fick honom att fundera länge och hårt om hans framtid.

Till den argentinska tidningen Ole, sa han: ”Jag har haft mina chanser i landslaget men jag tog inte vara på dem. När laget behöver mål så måste du göra det, men det kunde jag. Och då finns det andra som kan göra det bättre än du. Argentina funkar så. Och det är perfekt eftersom det inte finns någon krona åt någon. Men det är komplicerat för mig, eftersom jag inte tycker om att vara en back-up.”

”Men Diego Maradona har rätt, min tid är förbi. Jag spelade många matcher och jag var inte tillräckligt bra och det är tydligt för mig, det vet jag.

”Jag kommer fortfarande arbeta väldigt hårt och öka trycket på de andra anfallarna. Jag tänker inte låta VM passera. Jag vill stanna i truppen och jag kommer att döda mig själv ännu mer.”

”Men jag är fortfarande folkets spelare, eftersom jag aldrig har fått någon förolämpning från fansen.”

”Jag tänkte sluta i landslaget eftersom andra människor har kritiserat oss hårt. De sa att vi spelade på grund av pengarna. De sa att vi inte älskar landet vi spelar för, och de har till och med sagt att vi inte sjunger nationalsången innan matcherna. Vi fick inte göra det med våra tidigare tränare och då vann vi mot alla! Därför har jag frågat mig själv varför jag ska fortsätta, för om vi vinner eller förlorar har ingen betydelse för dessa människor. Det finns oärlighet i Argentina. Situationen där är svår. Min pappa jobbar där och han säger att det är komplicerat att leva där. De kriminella dödar dig för ingenting. Och de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare.” säger Tevez till The Sun.Carlos Tevez

Leave a Comment