Tjeckien-Polen 1-0

72 Jiracek

 

Startelvorna

Tjeckien:

Cech

Gebre Selassie    Kadlec    Sivok    Limbersky

Jiracek    Hubschman    Plasil    Pilar    Kolar

Baros

Polen:

Tyton

Piszczek    Wasilewski    Perquis    Boenisch

Blaszczykowski    Dudka    Polanski    Obraniak    Murawski

Lewandowski

 

Matchen

Innan denna sista och väldigt viktiga match för båda lagen så kom ett väldigt negativt besked för Tjeckien då Tomas Rosický inte blev spelklar till matchen och detta var självklart ett stort avbräck för laget.

Polen hade till denna match fått tillbaka sin förstamålvakt Szczesny men valde att satsa på Tyton som var inför denna turnering var tredjemålvakt efter Szczesny och Fabianski. Fick alltså ganska förvånande chansen från start denna match men han gjorde en fin insats förra matchen och matchen innan då han kom in efter att Szczesny hade blivit utvisad och tog också en straff den matchen.

Polen började denna match bäst och skapade några farliga lägen och Lewandowski fick ett ganska bra läge efter några minuter spelade. När det hade gått 15 minuter av matchen så hade Polen skapat tillräckligt farliga chanser för att kunna ta ledningen men var inte tillräckligt effektiva i avslutningarna. Tjeckien kommer in i matchen någorlunda efter att Polen har i princip ägt spelet de första 30 minuterarna. Om man ska summera första halvlek så kontrollerar Polen och skapar farliga målchanser de första 30 minuterarna men sen så kommer Tjeckien in i matchen de sista 15 minuterarna av halvleken och lyckas skapa några farliga målchanser. Men första halvlek slutar 0-0 och Polen är det laget som gick in i andra halvlek med vetskap av att laget måste göra mål och vinna matchen medans Tjeckien gick in i andra halvlek med vetskap av att oavgjort kan räcka till avancemang. Det som Tjeckien får veta i halvtidsvilan är att Grekland hade tagit ledningen mot Ryssland vilket betydde att det inte skulle räcka med oavgjort för Tjeckien om det är så att Grekland vinner mot Ryssland. Tjeckien fick lov att satsa framåt i andra halvlek för att kunna säkra avancemanget vilket de verkligen gjorde.

Hela andra halvlek dominerade Tjeckien spelet och fick också målet i den 72 minuten genom Jiracek som fintar försvararen och placerar in snyggt sitt andra mål i detta mästerskap. Polen som var tvingade att vinna matchen kom inte upp i den standard som de behöver för att kunna ta 3 poäng. De försöker att skapa nånting framåt i slutet och Polen fick sin chans precis i slutet men bollen räddades på mållinjen av tjeckisk försvarare. Resultatet blir 1-0 till Tjeckien som går vidare från gruppen. Matchens spelare tycker jag är Pilar i Tjeckien som gör en väldigt bra match på kanten där han oroade Polens försvar och jobbade hårt matchen igenom.

Mycket otippat men Tjeckien och Grekland går alltså vidare ifrån denna grupp och det får man ändå säga är en skräll med tanke på att både Ryssland och Polen var med i denna grupp.

Leave a Comment