Tjeckiska fotbollsnyheter

Petr Rada, tidigare assisterande tränaren, tog den 17 juli över huvudtränaruppgiften för det tjeckiska landslaget.

Den f.d. tjeckiska landslagstränaren Karel Brückner hade bestämt sig för ett lugnt pensionärsliv efter fiaskot i fotbolls EM,men det beslutet förändrades i slutet av juli efter ett erbjudande att bli Österrikes landslagstränare. Det gick snabbt, förklarade den 68-årige coachen på en presskonferens i Wien. I måndags fick jag erbjudandet och på fredagen var allt slutfört. Den nya uppgiften innebär absolut inget lätt arbete för Brückner därför den 6 september väntar Frankrike i kvalet. Österrike ingår i en svår grupp och förutom Frankrike ingår också Rumänien, Serbien och Litauen. Oss väntar mycket arbete. Jag personligen ser fram mot det förklarar Brückner.

Efter fotbolls EM lämnade Jan Koller Nürnberg och skrev ett kontrakt med ryska Samary på ett och halvt år. I premiär matchen i den ryska ligan den 12 juli spelade Koller i den nya dressen men något mål blev det inte för hans del. Han hade några bra chanser i första halvlek men matchen mot Jaroslavl slutade 0:0.

Den tjeckiske landslagskaptenen Tomas Rosicky, som för några månader sedan undergick en operation i benet, har idag ingen given plats i Arsenal. Men Rosicky tror att tränaren Wenger kommer att satsa på honom. Coachen Arséne Wenger är nöjd med hur Rosickys skada läks, men i dagsläget är inget bestämt och Rosicky får tills vidare hoppas på sin chans.

Toppkarriären för Juventus ikon Pavel Nedved närmar sig slutet, visserligen har han som mål att avsluta karriären med att vinna Ligan, säger den förre tjeckiska representanten i ett samtal med tidningen La Stampa.

Efter ett halvår i Portsmouth återvände Milan Baros till Olympique Lyon, där han inte hade någon större framgång. Nu är det möjligt att Baros nästa säsong kommer att spela i den spanska ligan. Hans agent
bekräftar att förhandling pågår med Betis Sevilla men också att andra klubbar är intresserade. Den tjeckiska fotbollspelaren David Jarolim har utsetts till Hamburgs nya lagkapten.

// Michal

Leave a Comment