Topplagen imponerar inte

2 matcher spelades i dagens Premier League: Manchester United – Birmingham och Tottenham – Liverpool. Dagen inleddes med att Rooney satte matchens enda mål i en match där Birmingham var otroligt nära att kvittera i andra halvlek. Manchester Uniteds nyförvärv Antonio Valencia spelade hela matchen, och var en av de bättre spelarna. Michael Owen kom in på slutet, men var inte särskilt lyckad, då han bland annat missade ett friläge. En match som Manchester United vann ganska orättvist, och med ett spel som inte räcker för ett topplag i Premier League.

Andra matchen för dagen var en match mellan två av Englands storlag. Pepe Reina bevisade varför många anser honom som Premier Leagues bästa målvakt, när han räddade flera frilägen, bland annat från Robbie Keane. Det var ändå Tottenham som kunde sätta 1-0, när Assou-Ekotto fick till sin livs bästa träff efter en frispark. 1-1 kom av lagkaptenen Steven Gerrard efter att Gomes blivit varnad av att ha dragit ner Johnson. 1 minut senare gjorde Tottenham ytterligare ett mål, och det såg ut att bli målrikt. Andra halvlek blev väldigt händelserikt de 10 sista minuterna. Inte nog med att Liverpool jagade kvittering, domaren verkade göra allt för att hindra Tottenham att förlora. Personligen tycker jag att en hockeytackling som absolut inte var menat mot bollen ska resultera i straff och frilägesutvisning. Dessutom en hands i straffområdet borde bli straff. Men domaren tyckte annorlunda. Matchen slutade 2-1 till Tottenham, och Liverpool, precis som Manchester United, måste förbättra sitt spel för att kunna bli ett topplag i år.

Gårdagens matcher bjöd på en del underhållning. Arsenals nyförvärv Thomas Vermaelen gjorde ett mål när laget tystade alla tvivlare och krossade Everton med 6-1. Chelsea hade stora problem med förra säsongens överraskning Hull, som ledde med 1-0. Chelseas 2-1-mål dröjde ända till 92a minuten, då Drogba kunde sätta sitt andra mål.

Övriga matcher:

Bolton – Sunderland 0-1, Blackburn – Manchester City 0-2, Stoke – Burnley 2-0, Aston Villa – Wigan 0-2, Portsmouth – Fulham 0-1, Wolverhampton – West Ham 0-2.