Tottenham krigar till sig en poäng!

Efter många om och men så blev de tillslut spel på White Hart Lane. Ett snöigt London var det som ligaledarna Manchester United kom till med en uppgift om att fortsätta att hålla lokalrivalen City sju poäng efter dem. Tottenham startade med följande lag, Lloris, Walker, Dawson, Caulker, Naughton; Parker, Dembele; Bale, Dempsey, Lennon; Defoe. United startade med De Gea, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Jones, Cleverly, Carrick; Kagawa, Van Persie, Welbeck. Rooney får alltså starta på bänken.

Det var en trevande matchinledning där bägge lagen märkbart inte ville ge bort något i onödan. Den första chansen skulle dock komma för hemmalaget efter 14 minuters spel. Aaron Lennon får en fin boll på högerkanten och bryter inåt i banan. Skjuter vid mitten av straffområdet och tvingar fram en bra räddning av De Gea, på returen hugger Defoe men återigen så är spanjoren i mål med och kan rädda. Efter 25 minuter skulle dock matchens första mål komma. Welbeck fick driva från ena kanten enda in till mitten där han sedan kunde passa ut till Cleverly som hade förpassat sig ut på högerkanten. Den engelska landslagsmittfältaren kunde sedan pricka Van Persies huvud vid den bortre stolpen och Lloris kunde inte rädda bollen från att gå in i mål. 1-0 United efter 25 minuter och det speglade väl inte riktigt matchbilden då detta var Uniteds första chans. Direkt efter prövade Defoe De Geas reaktionsförmåga när han sköt från en oväntad position men De Gea kunde styra ut till en hörna. Efter 40 minuter så kom Tottenhams dittills bästa chans i matchen. Rafael nickade undan en hörna men inte bättre än att den hamnade hos Gareth Bale som stod vid straffområdeskanten. Bale sköt direkt och De Gea kunde turligt nog rädda bollen med benen istället för med armarna då han slängde sig åt ett håll men bollen gick åt ett annat.

Det var bortaledning i halvlek och det var väl lite orättvist. Oavgjort hade varit det resultat som varit mest rättvist då Tottenham hade gjort de bra stundtals och hade även några chanser att kvittera.

Inga byten i halvlek och när den andra väl drog igång så var det Tottenham som dominerade. Och som även borde ha kvitterat fem minuter in. Dembele gör ett riktigt bra förarbete och spelar fram Dempsey som får bollen mitt i straffområdet. Amerikanen tar sig förbi Evra och tror sig att han bara ska placera in kvitteringen men De Gea gör en riktigt vass räddning och fortsätter att hålla nollan. Andra halvlek bjöd på många halvchanser för bägge lagen. Både Defoe och Van Persie var nära några gånger men det ville sig inte riktigt i avsluten. I den 78onde minuten så skulle återigen Defoe få ett läge. Han tog med sig en fin passning in i straffområdet men istället för att skjuta direkt tog han ett tillslag för mycket och då han Ferdinand precis sträcka fram ett ben och blockera skottet och bollen rullade ut till en hörna. Och när allt såg ut som att det skulle gå Uniteds väg så orkade Tottenham med ett sista anfall. Bollen skickas in i Uniteds straffområde med en minut kvar av tillägstiden. De Gea boxar den men bara till fötterna på Lennon som spelar in den i mitten och där står Clint Dempsey som tillslut kan skicka in 1-1.

Och det blir även slutresultatet och det är ett rättvist resultat. Tottenham jobbade sig in i matchen och detta öppnar upp ligan ännu mer när både City och Chelsea vann sina matcher denna omgång.