Tottenham slår Liverpool

Tottenham tar tre viktiga poäng hemma mot White Hart Lane ikväll när man hemmaslår Liverpool med 2-1. Målen gjordes av Lennon och Bale. Bale och Lennon var även inblandade i Liverpools mål, men mer om det senare. 36162 personer fick se följande startelvor. Lloris, Walker, Gallas, Dawson, Veronghen; Lennon, Sandro, Dembele Bale; Dempsey och Defoe. Krisstämplade (?) Liverpool startade med följande gubbar. Reina, Johnson, Agger, Skertel, Downing; Allen, Henderson, Gerrard, Enrique; Sterling och Suarez.

Det var en match där det var Tottenham som var det mest effektivaste laget men där Liverpool hade flest chanser och har bara sig själva att skylla i denna förlust. Och det drog igång direkt. Bale sprang från mittplan till straffområdet och serverade Lennon som enkelt kunde peta in 1-0 efter 7 minuter. Strax efter målet så fick Suarez en bra chans men detta var varken Suarez eller Liverpools kväll och ett tamt avslut kunde räddas av Lloris. Innan Tottenham skulle göra 2-0 så hade Henderson ett fint läge att kvittera men avslutet gick precis utanför stolpen. Bale gjorde sedan 2-0 efter 16 minuter på frispark. En frispark som tåls att Youtubea upp då den är väldigt vacker och märklig.

2-0 i halvtid och Liverpool hade missat en del fina lägen. Målskyttarna måste hitta formen om de ska ha en chans att kunna utmana om europaplatser när serien knyts samman. Andra halvlek var en lång jakt på reducering och kvitteringsmål för Liverpool. Reduceringen skulle komma efter 71 minuter. En Liverpoolhörna orsakar kalabalik i straffområdet och ska tillslut rensas undan på mållinjen av Lennon. Det enda problemet är att Lennon skjuter bollen rakt i ansiktet på Bale och självmålet var ett faktum. Liverpool var nära några gånger på slutet men det ville sig inte riktigt. Enrique hade ett skott från en bra bit som gick strax utanför stolpen men så mycket närmre kom man aldrig.

Fortsatt bara tre segrar för Liverpool denna säsong i ligan och nu måste saker hända om det inte ska bli ytterligare en katastrofsäsong. Tottenham å andra sidan fortsätter att göra bra resultat ifrån sog och nu verkar det som om AVB har fått koll på saker och ting.