Tottenham slår Manchester United med 3-2

Manchester United tog ikväll emot Tottenham hemma på Old Trafford. En match där både Everton, Manchester City och Chelsea hade vunnit tidigare idag så press på hemmafavoriten. Manchester United startade med följande lag , Lindegaard; Rafael, Evans, Ferdinand, Evra; Nani, Carrick, Scholes, Giggs; Kagawa, van Persie. Tottenhams startelva såg ut som följande, Friedel; Walker, Gallas, Caulker, Vertonghen; Sandro, Dembele, Dempsey, Lennon, Bale; Defoe.

Och det tog inte ens två minuter innan Tottenham tog ledningen. Ytterbacken Vertonghen tog en offensiv löpning och kom tämligen billigt in i Uniteds straffområde. Skottet styrdes på Evans arm och Lindegaard var chanslös. 0-1 till Tottenham och en spännande och intressant öppning på matchen. Van Persie fick sig en smäll efter 12 minuter när han blivit hårt tilltagen i Tottenhams straffområde. United fansen höll andan men Van Persie var inne på plan igen efter några minuter. Det var en trevande matchstart där varken något utav lagen ville riskera för mycket, speciellt inte hemmalaget. Tottenham försvarade sig bra och gjorde de svårt för United. Matchens i stort sett andra chans resulterade i mål den med, och återigen så var det Tottenham som gjorde det. Och återigen så var det ett tamt försvarsspel från United, där Gareth Bale fick spurta från mittplan till straffområdet och skjuta in 2-0 vid bortre stolpen och det var otroligt onödigt från United. Första halvlek hade även en straffsituation där Nani blev neddragen ganska bryskt i straffområdet. Hela Old Trafford ropade på straff när men domaren friade.

0-2 i halvlek och fansen var inte nöjda med insatsen. Överallt buades det förutom på sektionen där Tottenhams anhängare befann sig där jag kan tänka mig att till och med rullstolsbundna stod upp. Ett byte i halvlek och det var en kär återkomst för Wayne Rooney som gjorde ligacomeback efter sin skada. Han ersatte Giggs. Och efter sex minuter så skulle hela helvetet braka lös i Manchester. Rooney visade direkt när han kom in att det var fel att börja med honom på bänken, för det tog endast sex minuter innan det var reducerat och det var såklart Rooney som låg bakom det hela. Bollen kommer ut till Rooney som har tagit poistion på högerkanten och skickar in ett perfekt inlägg som Nani kan peta in. Minuten senare och mitt i all eufori så replikerade Tottenham direkt efter att Lindegaard har släppt retur och Dempsey kunde enkelt rulla in sitt första mål i Tottenham. 1-3. Som om att inte det var nog så ville United visa att man inte tänkte ge sig så lätt, och bara någon minut  efter 1-3 så reducerade man igen. Denna gången genom Kagawa som vänder runt i straffområdet och skjuter stolpe in. Helt galen inledning på andra halvlek! Efter en timmas spel var det otroligt nära att det var kvitterat. Rooney drog en frispark klockrent i stolpen och känslan blev allt större att detta skulle bli en vändning för historieböckerna. Ytterligare två minuter senare så fick Van Persie ett mål bortdömt för offside, helt korrekt som tur var. Efter denna intensiva pausinledning så var det inte konstigt att matchen gick ned sig en aning de nästa 15 minuterna. Tottenham tog allt längre tid på sig vid fasta situationer, något som irriterade hemmafansen. Beroende på om du satt med en röd eller vit tröja på dig så tickade minuterna olika fort. Klockan gick upp emot 80 och byten började att göras. Efter 84 minuter får United en hörna som Van Persie slås och nickas i ribban av Carrick. Andra ramträffen för hemmalaget och frågan var inte om en kvittering skulle komma utan snarare när. Men svaret blev att det faktiskt inte blev någon kvittering utan Tottenham tar alla tre poängen i en match som verkligen tog fart i andra halvlek.

Tufft poängtapp för united som tappar mark i toppen. För Tottenham så var detta en seger som innebar att klättrar upp till femteplats. Nästa match för de bägge lagen är Newcastle borta för United och för Tottenham väntar Aston Villa hemma.

Leave a Comment