Tränaren Petr Rada: Vi klarade inte av det.

I sin tredje match som coach för det tjeckiska landslaget lyckades han inte besegra Polen, som vann den viktiga matchen med 2 – 1.
Polen tog ledningen med 1 – 0 efter 26 minuter och ökade på sin ledning i andra halvlek till
2 – 0. Baroš hade flera bra chanser men lyckades inte med sina avslut. I slutminuterna byttes han ut mot Fenin, som i 87 minuten reducerade till 2 – 1.

Efter den andra bortamatchen i rad har Tjeckien bara 1 poäng. En dyster Rada erkände efter matchen att de inte klarade av polackerna på deras hemmaplan och att målet kom alldeles för sent för att lyckas kvittera. Han sa att de till onsdagens match måste förbereda sig mycket väl för nu är trycket stort att laget måste vinna.
Försvaren och lagkapten Tomáš Ujfaluši sa: ”Vi saknade mod och nu är vi tvungna att vinna vår första hemmamatch mot Slovenien. Vi måste förbättra samarbetet och kommunikationen, röra oss bättre och samtidigt säkra bakåt.”
Alltså en mycket viktig match väntar tjeckerna på onsdagskväll mot Slovenien, som otippat leder serien med 7 poäng tillsammans med Polen. Slovakien som ligger på tredje plats med sina 6 poäng möter samma kväll Polen hemma.
Hur tabellen kommer att se ut efter onsdagskväll återstår att se men man kan dock konstatera att grupp 3 har blivit mycket mer oviss än vad man tippade på förhand.