Transferfönstrets fem bästa värvningar i La Liga

Fotbollsoraklet rankar de fem bästa värvningarna i La Liga.

Fotbollsoraklet rankar i denna artikel La Ligas fem bästa värvningar. Listan är främst baserad på spelarens kvaliteter och pris!

5. Carlos Kameni
Málagas enda värvning under detta transferfönster kommer från Espanyol. Målvakten Carlos Kameni gick till Málaga helt gratis och är en riktigt vass värvning sett till priset. Kameruanen Kameni har länge varit en nyckelspelare för Espanyol och har på senare tid fått se sig slagen av Espanyols andremålvakt Kiko Casilla.

Sett till priset är Kameni ett av ligans allra vassaste nyförvärv, men frågan jag ställer mig är om han verkligen kan peta Willy Caballero.

 

4. Khouma Babacar
Senegalesen Khouma Babacar blev klar som nyförvärv för Racing Santander på transferfönstrets allra sista dag. Den blott 18 år gamla anfallaren har länge setts som världens kanske mest talangfulla anfallare, tillsammans med Romelu Lukaku.
Fiorentina, som äger Babacar, lånade ut honom till Racing under resten av säsongen för att låta honom få den speltid han inte lär erfara i Fiorentina.
Babacar beskrivs som en mycket nickstark spelare, då han når 191 cm över havet, med fin teknik och en näsa för mål.

 

3. Adrian Colunga
Spanske Adrian Colunga är ett välkänt namn för oss som följer La Liga. Under sin karriär har han hunnit representera klubbar som Las Palmas, Real Zaragoza, Recreativo och Getafe. Nästa klubb på tur är Sporting Gijón, som lånar Colunga, från Getafe, resten av säsongen. För den insatte så vet man även om att Colunga spelat för Sporting Gijón i sina unga dagar, men kom aldrig längre än till klubbens B-lag.

 

2. Philippe Coutinho
Brassen Philippe Coutinho tog fotbollsvärlden med storm när han värvades till Inter under år 2010. Coutinho, född 1992, spåddes en lysande framtid och överöstes med lovord från såväl tränare som spelare.
Två år senare har han inte riktigt slagit igenom med den kraft som många förväntat sig och därmed lånas han ut till spanska Espanyol för att få mer speltid.

 

1. José Antonio Reyes
José Antonio Reyes återvänder oväntat till moderklubben Sevilla efter sina äventyr i England och de två stora Madridklubbarna.
Redan som 17-åring fick Reyes debutera i Sevillatröjan och gjorde det så pass bra att han tog en ordinarie plats direkt. Efter åtta år utomlands återvänder alltså Reyes till Sevilla på permanent basis efter att andaluserna köpt loss Reyes för 3,5 miljoner euro.

Bubblare: Oscar Serrano (Levante), Pablo Alvarez (Real Zaragoza), Baba Diawara (Sevilla), Apoño (Real Zaragoza)

1 Comment

  1. Jag håller med på alla! Riktigt bra sammanställning

Leave a Comment