Tufft för Malmö i Zagreb

Malmö FF kom till Stadio Maksimir i Zagreb för att visa att Sverige har ett lag att räkna med i Europa. Det gick inte riktigt som planerat men en bra erfarenhet för detta talangfulla lag.

Malmö FF förlorade med hela 4-1 och det var ganska rättvist, Malmö hade svårt att skapa några farliga chanser. Nyckeln för Malmö var att få försvaret att stämma, det fick de inte, de uppträdde istället osäkert, ofokuserat och som om de mist tron på son egen förmåga. Bäst på plan och han som ställde till med mest problem var Dynamo Zagrebs mittfältare Sammir. Han gjorde två mål och assisterade till ett, han är alltså ett hot Malmö måste se till att ta bort till returen. Det såg dock bra ut i den första halvleken då Malmö kvitterade genom Agon Mehmeti efter en fin pass av Markus Halsti i den 17:e minuten. 1-1 stod sig ända till paus, dock tappade MFF det mesta i den andra halvleken.

Det är väldigt svårt att vända 4-1 men med de spelare Malmö har till sitt förfogande och med en duktig tränare i Rikard Norling kan vad som helst hända på Swedbank Stadion på tisdag. Jag hoppas verkligen de klarar av det om de inte skulle det  har de i alla fall visat att svenska lag kan klara sig ute i Europa och svensk fotboll är på framfart.