Tung förlust för Inter mot ligajumbon

Senast dessa lag ställdes mot varandra var ingen rolig historia sett med Inter-ögon. En tung förlust på konstgräset borta mot bottenlaget Novara som bara spelade på Serie C-nivå samma säsong som Inter på ett imponerande sätt vann Serie A, Coppa Italia och Champions League. Men dessa tider är nu förbi och Inter börjar mer och mer se ut som ett krislag. 4-4 hemma mot Palermo följdes i förra omgången upp med pinsamma 4-0 mot Roma. I veckan har det pratats om Capello som ny tränare för Milanolaget men Curva Nord förklarade vad de tyckte om den saken genom att veckla ut en banderoll där det stod ”We don’t want Fabio Capello”. Novara då? Nja, laget låg väl inför matchen inte särskilt bra till i tabellen. Laget spatserade på en sistaplats med 13 inspelade poäng och endast två segrar på hela säsongen (varav en mot just Inter). Frågan inför matchen var om Inter skulle få sin revansch.

Men det blev ingen rolig dag för Inter och istället för att ta revansch lyckades laget förnedra sig ytterligare en smula. Laget lyckades inte få hål på Novara-målvakten Ujkani och istället blev det bortalagets Andrea Caracciolo som blev stor hjälte då hann i den 56e minuten elegant skruvade in segermålet i den 56e minuten. Trots att sen Novara avslutade de tio sista minuterna med 10 man så lyckades aldrig Inter få hål på Ujkani. Närmast att spräcka nollan var Pazzini som i slutet av matchen fick ett gyllene läge men skottet från nära håll gick rakt i Ujkanis famn.

Inters kräftgång fortsätter och har på de senaste fyra matcherna endast tagit en poäng och då har inte motståndarna hetat Milan, Juventus, Lazio och Udinese utan Lecce, Palermo, Roma och Novara. Inte särskilt imponerande av ett lag som ska vara med och slåss om tredjeplatsen. Novara fick däremot tre oerhört viktiga poäng i botten och ligger nu på samma poäng som Cesena med fyra poäng upp till sträcket.

Leave a Comment