Två sena Klose-mål säkrade Lazio-segern

Klose gör mål - Foto: Dino Panato

Trots att Chievo dominerade långa stunder fick man se sig besegrade hemma mot Lazio, när slutresultatet skrevs till 0-3. Hernanes gjorde 0-1 efter 21 minuter och Klose säkrade segern genom två snabba mål i slutskedet.

Resultatet var lite hårt mot hemmalaget, men Edy Rejas mannar var mer kliniska och är därmed uppe på fjärdeplats i Serie A efter 20 omgångar. Lulic fick matchens första chans efter fyra minuter, men skottet från 5,5 meter blockerades av Sorrentino i Chievo-målet.

Både Luciano och Thereau var sedan nära att göra 1-0, men istället tog Lazio ledningen efter 21 minuter. Klose höll undan sina markerare och la över bollen till Rocchi, som hittade Hernanes på höger sida om Chievo-målet. Brasilianaren kunde enkelt rulla in 0-1 i mitten av första halvlek.

Chievo fick faktiskt in bollen bakom Marchetti, men då hade domaren redan blåst av för frispark. Det var Paloschi som gått för hårt åt Marchetti, vilket gjorde att målet blev underkänt. Den inlånade Milan-anfallaren hotade bortaförsvaret ännu en gång i första halvlek, men fick inte kontroll på bollen och blockerades undan.

I andra halvlek tog Chievo över mer samtidigt som Lazio fick det svårt att skapa några heta målchanser och hade sänkt deras tempo. Thereau hade en frispark i muren efter 61 minuter och Bradley avlossade ett tungt skott lite senare. Allting utan resultat för hemmalaget.

Lulic dubblerade nästan ledningen för Lazio i den 70:e minuten när han tog sig förbi två backar, rundade Sorrentino och sköt i ribban. Returen nickade Klose utanför. Thereau fick Chievos bästa chans i matchen när han sköt högt över från nära avstånd minuten senare.

Två minuter före full tid avgjorde Klose matchen, när inhopparen Cissés passning nådde anfallskompisen som fick stora ytor och slog in bollen under Sorrentinos armar. Minuten senare var han framme igen, med ett välplacerat skott precis utanför straffområdet.

Eftersom Inter föll mot Lecce, Bologna kryssade mot Roma, Napoli förlorade mot Genoa och Udinese torskade mot Juventus var det en oerhört viktig seger för Lazio, som numera ligger fyra i tabellen. Chievo ligger för tillfället elva och möter jumbon Novara på torsdag medan Lazio tar emot tvåorna Milan på Stadio Olimpico.