Två starka lag möts på San Siro

Kanske är detta Milans chans att rycka i Serie A. Inter som slog ut Chelsea ur Champions League hade även tur med lottningen och får möta CSKA Moskva såsmåningom. Inter satsar kanske en aning mer på Champions League nu när man är i kvartsfinal. I vilket fall så ser jag det här som en gyllene chans för Milan. Milan har endast serien kvar att fokusera på och jag vet hur sugna alla Milan-spelare är att ta revansch och vinna Serie A, det var ju som sagt ett tag sedan nu.

Nog talat om det, det börjar snart bli dags. Milan-Napoli på San Siro, två starka lag som båda går in för att vinna matchen. Milan ligger på en andra plats i Serie A med 58 poäng. Två poäng efter serieledande Inter med 60 poäng. Dessutom har Milan en match mindre spelade och detta ses alltså som ett gyllene läge! Napoli ligger på en nionde placeringen med 42 poäng, men Napoli har chans att gå upp på en sjunde placering om de lyckas ta en vinst.

Milans troliga startelva ser ut enligt följande:

Målvakt;Abbiati
Backlinje; Zambrotta, Thiago Silva, Favalli, Antonini
Mittfältet; Gattuso , Pirlo, Seedorf
Anfallet; Pato, Inzaghi, Ronaldinho

Bänken: Dida, Abate, Jankulovski, Flamini, Mancini, Borriello, Huntelaar

Napolis troliga startelva ser ut enligt följande:

Målvakt; De Sanctis
Backlinje; Campagnaro, Cannavaro, Rinaudo, Zuniga
Miffältet; Maggio, Gargano, Pazienza, Hamsik
Anfallet; Quagliarella, Lavezzi

Bänken: Iezzo, Grava, Rullo, Maiello, Bogliacino, Cigarini, Denis

Milan
Milan saknar Nesta i mittlåset, en spelare som är väldigt viktig för Milan. Nästan omöjlig att ersätta i Milanlägret.
Jag tror att Ronaldinho kommer bli nyckeln till seger. Han har länge uttalat sig om att han vill vinna titlar. Ronnie, nu har du chansen! Jag tror att Ronaldinho kommer vara på glänsande spelhumör idag och om Ronnie och Pato hittar rätt i offensiven så kan nog Milan peta i ett par bollar. Ronaldinho måste använda sin smarthet i en match som denna. Enligt flera medier startar Inzaghi istället för Huntelaar, jag hade i en match som denna låtit Huntelaar fått börja. Dels för att man aldrig vet vart man har honom, ena matchen riktigt dålig och andra matchen bäst på plan. Jag känner att denna matchen hade passat KJH perfekt! Dels för att Ronnie förmodligen kommer vara på spelhumör och hitta fram till bra passningar. Till matchen har Milan med sig fyra segrar och en 0-0 match i bagaget!

Napoli
Napoli har ett starkt lag på pappret men jag tror inte att de har någon större chans emot Milan. Man har spelat sju matcher utan vinst, sådant påverkar ett lag väldigt mycket. Visserligen kommer Napoli vara taggade att ta seger men jag tror inte att de lyckas. De är redan nere i en formkurva och om Milan får in ett tidigt mål är det inte mycket som tyder på en vinst för Napoli. Spelare som Milan ska akta sig för är givetvis Marek Hamsik som gjort 9 mål i Serien (trots sin postion som mittfältare). Argentinaren Lavezzi är en av mina personliga favoriter i Napoli, men idag hoppas jag han inte gör mycket väsen av sig.


Ronaldinho kommer ha en riktigt viktig roll i Milans lagbygge i dagens match!

Upp till match, detta kan bli en riktig underhållning!

Leave a Comment