Tyska lagen i europa

Foto: DerHans04

Ja i tisdags blev det klart att Bayern München tog sig in till Champions Leagues huvudtunering genom att man hemma slog med 1-0 och vann totalt med 3-0.  I CL lottningen fick man dock det tuffare och kom i samma grupp som Villarreal, Man City, Napoli.. Det kommer bli ett getingbo även om Bayern absolut har chansen att ta sig vidare.

 

I Europaleague matcherna så började det illa i förra veckan för schalke och en förnedrande förlust mot HJK med 2-0, något man skulle vända på på veltins och det började bra 1-0 satt redan efter en kvart genom Huntelaar och han gjorde även 2-0, ett stenhårt skott riktigt snyggt…  Men mitt när schalke jagade för 3-0 så kom försvaret fel och HJKs anfallare kom fri och gjorde inget misstag och helt plötsligt var det 2-1 och nu krävdes 2 mål till av schalke. Dock kom det rätt omgående ett jätteläge där Raul hade bollen och bara kunde slå en enkel passning så hade Huntelaar kommit helt ren, men tyvärr passade raul åt andra hållet. Sedan så halkade en försvarare i schalke, och det var alltså riktigt nära 2-2 men Fährmann räddade..

I andra halvlek kom 3-1 efter att Farfan dragits ned och domaren tvekade aldrig utan blåste straff Huntelaar gjorde inget misstag. Sedan följde 4-1 på nick av Papadopulos, som blev så glad så det var alldeles härligt att se. Sedan så kom även 5-1 av Huntelaar och även 6-1 av Draxler. Man of the match får tilldelas Huntelaar som gjorde hela 4 mål i denna match. Fantastisk vändning av Schalke04 som återigen visar på god moral och att de klarar av att komma tillbaka från underlägen/svåra lägen.

 

För Hannover96 väntade Sevilla och den första matchen vann Hannover96 med 2-1 därför var det mycket glädjande att se att hannover96 tog ledningen i matchen med 1-0. Dock gjorde Pogatetz självmål fram till 1-1 och matchen stod och vägde. Hannover96 hade i stora delar av andra parkerat spelarbussen på egna plan halvan och det räckte, Sevilla kunde aldrig få in 2-1 målet och det innebar att även Hannover96 kunde ta sig vidare till huvudtuneringen i EL.

 

2/3 tyska lag tog sig alltså genomkvalet i EL och in i huvudtuneringen. Mainz05 var den stora missräkningen som åkte ut redan på tidigt stadium mot ett lag från Rumänien. Lottningen om vilken grupp man hamnar i sker imorgon.

 

 

Leave a Comment