Tyskland vann med lite tur

Kvällens match i grupp B den mellan VM favoriten Tyskland och Portugal blev en riktigt tät match. I första halvlek så kändes det ofta småfarligt då portugal på sina hönor kom till bra lägen då tyska försvaret inte var riktigt vakna. Dessutom så fanns det inte mycket av den vanligtvis glada anfallsfotbollen.

I Andra halvlek så föll målet av Mario Gomez. Ett fantastiskt nickmål av skyttekungen som gjorde att Tyskland fick 1-0. Då vaknade Portugal och satte en enorm press. Ronaldo kom till flera hyfsade lägen, men bra försvarsspel av Boateng och även Hummels räddade upp det. Sedan kom ändå en portugis fri med målvakten Neuer som gjorde sig stor och kunde avvärja. Matchens sista chans fick Nani som fick bollen i straffområdet, men sköt på Badstuber. En riktigt underhållande match

Men frågorna är många, vart var Özil, Lahm, Müller, Podolski och Gomez. Dessa spelare var i stortsett osynliga matchen igenom offensivt. Det såg verkligen inte ut som det brukar göra, var det premiärnerver? Eller var det rädslan för att gå bort sig defensivt mot spelare som Ronaldo och Nani som gjorde att dem inte vågade? Frågorna är rätt många. Men det viktigaste för Tyskland var dock att de vann matchen.