Tyskland var värda det

Tyskland har verkligen gjort ett imponerande mästerskap. Lika så Uruguay. Men Tyskland har slagit ut både England och Argentina på ett riktigt snyggt sätt. Utklassnings siffror i båda matcherna. Argentina och England var två kandidater att gå långt i detta VM. Men när Tyskland helt körde över dem så hade de inget att komma med.

Uruguay har gjort ett grymt VM och spelaren som alla pratar pm är givetvis Atletico Madrids storstjärna Forlan. Han avgjorde Uefa-cupen för Atletico och nu bär han Uruguay på sina axlar fram till bronsmatch i vm. Stort! Det var inte bara forlan som bakom det hela. Fantastiskt lagspel av Sydamerikanerna.

Att ett så litet land som Uruguay tar sig så långt är stort. Uruguay med ca 3 miljoner invånare och Tyskland med 80 miljoner invånare. Ni ser skillnaden och skillnaden är knappast liten.

Även om Uruguay har tagit sig så långt som en liten nation så förtjänade tyskarna brons. Att krossa Argentina, England och att samtidigt spela med så många oprövade spelare är riktigt stort. Grattis Tyskland till bronset och ett fantastiskt genomfört VM.

Leave a Comment