Udinese tog en stabil hemmaseger

Udinese vann med 3-1 hemma på Stadio Friuli i Udine mot gästande Fiorentina, som inför matchen låg åtta poäng före sina motståndare. Fiorentina vann på samma arena i Coppa Italia i december, men det här gången var det Udineses tur att gå segrande ur striden. Trepoängaren innebär att Udinese nu bara har fem poäng upp till Fiorentina som sitter på den sista platsen till Europa-spel. Roma och Milan är de lag som placerar sig mellan Fiorentina och Udinese i Serie A.

Efter målvakten Zeljko Brkics självmål kvitterade den överlägsne målgöraren i Udinese – Antonio Di Natale – till 1-1 på straff. Di Natale gav också hemmalaget ledningen med 2-1 i mitten av andra halvlek innan Luis Muriel snabbt fyllde på med 3-1. Fiorentina började annars bäst och var sugna på att ta tillbaka fjärdeplatsen som Inter tagit under lördagen.

Både Stevan Jovetic och Alberto Aquilani hade fina chanser inledningsvis men det skulle dröja nitton minuter innan ledningsmålet kom. Fiorentina fick en frispark som nickades i ribban och på returen fick Udinese-målvakten Zeljko Brkic olyckligt bollen i ryggen. Den rullade retsamt enkelt in i nät och bortalagets ledning var ett faktum.

Precis innan halvtidsvilan tilldelades dock hemmalaget en straffspark när Giulio Migliaccio fällde Maurizio Domizzi inne i straffområdet. Di Natale klev säkert fram och satte sitt sextonde mål för säsongen med en stabil straff. Tjugo minuter in i andra halvlek fyllde han på med sitt andra mål för matchen när han smart lyckades undvika offsidefällan, nå Andrea Lazzaris passning och överlista Neto med en kylig avslutning från nära håll.

Två minuter senare fick Neto hämta bollen ur nät ännu en gång, detta efter ännu ett misstag från brassen. Luis Muriel sköt ett långskott från 30 meters avstånd och Neto tappade in bollen när den gled ur greppet på honom. Udinese kontrollerade sedan matchen och det var närmare 4-1 än 3-2 i slutminuterna.

Leave a Comment