Underhållande match på Emirates!

Gunners behövde en seger hemma på Emirates när man idag tog emot Norwich. Dom två senaste matcherna på hemmaplan har varit allt annat än bra, Chelsea 0-0 och Wigan 1-2.

Matchen började på bästa tänkbara sätt då Yossi Benayoun med ett snyggt placerat skott sätter 1-0 i den 2:a minuten. En bra start där födelsedags”barnet” Benayoun som fyller 32 år idag ser till att Wenger får jubla. Men denna ledningen höll i ca 10 min, i den 12:e minuten kvitterar Hoolahan. En tavla av Szczesny som tappar in bollen efter ett löst skott från Norwichspelaren.

Det skulle inte se bättre ut för Wenger och hans Arsenal när sedan Grant Holt tystar Emirates i den 27:e minuten när han enkelt får göra 1-2 till Norwich, som sedan skrivs till självmål av Gibbs.  Det största frågetecknet hittills är hur Arsenals försvarsspel kan prestera så dåligt. Man ligger oftast fel i positioner och Norwich skapade även några halvchanser. Kanske var inställningen helt fel innan matchstart som gjorde att det såg bitvis ut som yra höns framför Szczesny. Kanske var det nerver inblandat då Arsenal har det i egna händer att bibehålla sin position i toppen och platserna till Champions League. Det fanns fler frågor än svar för Wenger när domaren blåser av för halvtid.
Tränaren i Norwich Paul Lambert och hans mannar ska inte skämmas för att man leder efter första 45 minuterna, man gör det helt rättvist tycker jag.

Andra halvlek var ännu bättre än den som bjöds under första halvlek. I 52:a är det nära att Norwich genom Jackson gör mål, men ett tamt avslut som Szczesny enkelt räddar. Ett par minuter senare är det Benayoun som är nära att kvittera då han med en nick borde ha förvaltat den bättre.

Wenger gör två offensiva byten när han plockar ut Ramsey och Benayoun, in kommer Oxlade-Chamberlain och Chamakh. Det gav resultat. Gunners tar över matchen mer och mer, en kvittering hänger i luften. Men det dröjde till 72:a då lagkaptenen Van Persie kvitterar och här vaknar Emirates. Men publiken skulle få mer att jubla för, i 80: blir van Persie tvåmålsskytt när han ger Arsenal ledningen med 3-2. Nu kokade Emirates, publiken och Wenger jublar som om dom vunnit en final. Detta var skyttekungens 29:e och 30:e ligamål för säsongen. Ett imponerande facit.

Men Norwich skulle inte ge upp, 3-3 kommer i den 85:e minuten när Morison ganska enkelt får rulla in bollen. Och innan jublade Wenger, men nu var han rasande, med all rätt tycker jag. Ännu en gång ser jag/vi hur passivt Arsenals försvar ser ut. Och Wenger skulle få bli än mer rasande senare. Oj, vad han blev. För i 89:e trodde jag och samtliga på Emirates att Gunners skulle få en straff, när van Persie knuffas av Norton när holländaren annars enkelt skulle rulla bollen i mål. Men domaren valde inte blåsa. Ett märkligt beslut. I mina ögon är det straff.

Norwich krigade till sig en poäng i en rolig och sevärd match som hade allt. För oss neutrala tittare var detta en underhållande match där det i princip i alla anfall skapades målchanser för båda lagen. Men Wenger har dock lite huvudbry, försvarsspelet hos Arsenal var inte bra, man bjuder och slarvar en hel del. Ett försvarsspel som kan kosta platsen bland toppfyra och spel i Champions League.

En spännande fortsättning väntar, missa inte den!

Ikväll bänkar jag mig i soffan och ska följa finalen i FA-cupen som spelas på Wembley mellan Chelsea och Liverpool, matchstart kl18.15. Kommer Liverpool vinna andra titeln för säsongen eller ska Champions League finalisten Chelsea få lyfta pokalen.

 

 

Leave a Comment