United ute ur FA-Cupen

Manchester United spelade på söndagen hemma mot rivalerna Leeds som till vardags spelar i engelska League 1. Laget spelade så sent som säsongen 2003/2004 i Premier League då man lyckades kämpa till sig ett oavgjort resultat borta mot Manchester United. Men om vi ska hitta några riktiga klassiker så får vi gå in ännu längre bak i tiden, då de båda lagen var två topplag och rivaliteten likaså på topp. Slutet av 1960- och 1970-talet var de hetaste årtiondena för det här klassikermötet. Leeds vann då Premier League, säsongerna 1968/69 och 1973/74. Under den här perioden så vann Manchester United den engelska högstadivisionen endast en gång – säsongen 1966/67. Men United lyckades också vinna Europacupen (Champions League) år 1968, en titel som Leeds aldrig har vunnit.

Nu, cirka 40 år senare, så möts dem här båda rivalerna alltså igen. Manchester United har gått segrande ur striden flest gånger totalt men idag så ligger de alltså under mot League One-laget med 0-1. Målet kom i den 19:e minuten då Jermaine Beckford tog emot en perfekt slagen boll från Jonathan Howson och sprang ifrån Wes Brown i United-försvaret. Nedtagningen hamnade för långt framför anfallaren och Kuszczak rusade ut. Men Beckford var förvånansvärt snabb, hann ikapp bollen och rullade den mellan benen på Brown och förbi Kuszczak in i mål. Första halvleken är nu slut och resultatet 0-1 står sig.

—-
Uppdaterad
United ute ur FA-Cupen. Leeds har nu slagit ut sina rivaler ur engelska FA-Cupen. Det blev vinst med 1-0, målet gjordes av Jermaine Beckford. I England kommer detta ämne vara den stora snackisen ett tag framåt. Förmodligen blir detta årets cupskräll.