United slår Chelsea i en händelserik match.

Söndagens andra stormatch och omgångens på förhand hetaste match utspelade sig i London på Stamford Bridge där serieledande Chelsea tog emot tvåan Manchester United. Två lag som öppnat säsongen starkt och allt var upplagt för en fantastisk match. Hemmalaget Chelsea startade med följande lag. Cech – Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole – Ramires, Mikel – Mata, Oscar, Hazard – Torres. Bortalaget United startade med De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Cleverley, Young – Rooney, Van Persie. Ingen diamant på Uniteds mittfält idag alltså som startade med en mer vanlig 4-4-2.

Och vilken start det blev på matchen. Det tog bara fyra minuter innan matchens första mål var gjort. Young undviker offsidefällan och serverar en perfekt boll till Rooney som tar med sig bollen ner mot kortlinjen. Rooney tittar upp och serverar RVP snett inåt bakåt och Holländarens skott tar i stolpen och sedan studsar den turligt på David Luiz rygg och in i mål. Mycket fokus inför matchen låg på Chelseas trio Mata, Hazard och Oscar som startat säsongen fantastiskt, men det var en annan man som var i rampljuset i denna matchinledning. Van Persie gjorde nämligen matchens andra mål efter 12 minuters spel. Rafael skickade fram bollen till Valencia som satte fart på högerkanten. Och likt det första så tittade även Valencia upp och såg att Van persie var i stort sett omarkerad inne i straffområdet och även han spelade snett inåt bakåt. Och med Van persies andra skott så gjorde han även Uniteds andra mål och Chelsea satte sig direkt i trubbel. Chelsea var ovanligt uddlöst framåt. Deras första farliga chans skapade man efter 24 minuter då Luiz drog iväg en frispark som De Gea kunde göra en spektakulär fotparad på. Nästa målchans skulle dröja till 35:te minuten men då hettade de till rejält. Det började med ett Chelsea skott som Evans styrde i egen stolpe och ut till hörna. På den efterföljande hörnan så hade Cahill en nick som De Gea gjorde ytterligare en riktigt vass räddning på. Chelsea började att vakna nu och United blev allt mer tillbakapressade. Tre minuter innan halvtidsvilan så skulle återigen De Gea gör en svettig räddning. Den här gången en enhandsräddning som räddade United återigen. Men det skulle dock bli ett Chelseamål innan halvlek. Rooney tappade boll utanför eget straffområde till Hazard och gjorde sekunden senare ner honom och gav Chelsea ett riktigt fint frisparksläge. En frispark som Mata väldigt läckert borrade in. Bara minuten senare så fick Mata en ypperlig chans att kvittera men återigen så räddade De Gea, den här gången ett friläge.

Halvidsvila 1-2 och en fantastisk halvlek var över. United öppnade bäst men Chelsea jobbade sig in i matchen och kunde rättvist också kvittera. Halvtidsvilan kom perfekt för United som hade tappat allt det spel och självförtroende de hade den första halvtimman. För Chelseas del handlade det bara om att hålla spelet uppe och börja andra halvlek som dom slutade första. Inga byten gjordes i halvlek.

Och om United fick en drömstart på första halvlek så fick Chelsea det på andra. För det tog bara 8 minuter innan Chelsea hade kvitterat. Torres fick bollen av Mata och lyfte in bollen i straffområdet, och där inne fanns Ramires som vann sin nickduell mot Cleverly och kvitteringen var ett faktum. Matchen tog en intressant vändning efter timmans spel då Ashley Young sprang sig fri och blev nedgjord av Ivanovic och domaren Clattenburg halade fram det röda kortet! Den efterföljande frisparken drog Rooney strax över ribban. United med en man mer med 30 minuter kvar. Och då svarade Sir Alex direkt med att byta in Chicharito och plockade av Tom Cleverly. 8 minuter senare så var det dags för ytterligare ett rött kort! Domaren Clattenburg tyckte att Torres filmade i en situation med Evans och gav spanjoren sitt andra gula kort för filmning. Något som reprisbilderna visade förmodligen var fel. Så Chelsea var reducerade till 9 man med tjugo minuter kvar och mycket talade för att United skulle ta tre poäng i detta möte. Och med kvarten kvar så var United återigen i ledning. Van Persie sköt ett skott som Chech räddade och bollen hamnade tillslut till Rafael som sköt och inne i målområdet fanns en viss nyinbytt Chicharito och styrde in 2-3. Dock från misstänkt offsideposition men flaggan stannade nere och United var återigen i förarsätet. Den ledningen höll sig matchen ut och United tar tre otroligt viktiga poäng.

En match där tyvärr domaren hamnar i fokus efter matchen med två röda kort. Men matchen i sig var fantastisk och United tar igen i toppen av tabellen och Chelsea förlorar för första gången i ligan denna säsong.