United tar tre viktiga poäng i toppstriden.

Idag var det stormöte i London och det var Arsenal som tog emot Manchester United. 60,091 var dagens publiksiffra och de fick se en väldigt underhållande match. Båda lagen öppnade offensivt och skapade chanser från första början. Två spelare som var väldigt pigga var Arsenals Arshavin och Manchesters Nani. Den sistnämnde skulle spela en stor huvudroll i dagens match. Återigen så visade Sir Alex att han är en mästare när det kommer till taktiska förändringar. Många hade nog spelat Giggs eller Valencia som yttermittfältare men det var alltså Nani som fick chansen. Nani som det ryktas om vara på väg bort från Manchester efter tveksamma uttalanden och lite speltid. Men idag tog han verkligen chansen.

För han gjorde matchens första mål i den 32andra minuten, och som han gjorde det! Det är något utav det häftigaste jag har sett. Nani får bollen på högerkanten och får två Arsenal försvarare på sig. Då gör han en klack bakom ryggen som går emellan de båda försvararna, efter det så går han förbi ytterligare en försvarare innan han lyfter in bollen i det bortre hörnet. Dock så är Almunia på bollen och i målprotokollet står det självmål men detta är Nanis mål helt klart. Ett drömmål  av högsta klass! Och det dröjde inte lång tid innan nästa mål skulle komma. Arsenal har en hörna som nickas bort och United startar en kontring. En kontring som hamnar hos Nani som springer längs sin högerkant och hittar tillslut Rooney som har tagit en idiot löpning på över 100 meter och sätter 0-2. Detta var förövrigt Rooneys mål nummer 100 i Premier League. Stort grattis till honom!

2-0 i paus men det kunde lika gärna ha varit oavgjort, Arsenal skapade sina lägen framförallt genom Arshavin men det fanns ingen riktig skärpa i avsluten. Strax utanför gick skotten och då gör man inga mål. United ville nog stänga matchen så tidigt som möjligt i andra halvlek och sedan kunna spela ut den på ett behagligt sett medans Arsenal var tvungna att hitta på något kvickt. Några byten blev det inte i halvlek och samma spelare som avslutade första halvlek började andra.

Och andra halvlek hann inte ens bli 10 minuter gammal innan 0-3 kom. Återigen så är det en kontring från Uniteds sida som är tagen ur skolboken. Park spelar till Carrick om jag inte mins fel och redan då så börjar Park ta sin löpning. Carrick spelar Fletcher som på ett tillslag sätter den i djupet för Park som bara springer på helt omarkerad och kan tillslut springa in i Arsenals straffområde och placera in 0-3 i den 52andra minuten. Efter detta så dog matchen lite, United kunde kontrollera matchen på de sett som de ville och det var aldrig nära att Arsenal skulle kunna ta några poäng. Arsenal fick dock ett reduceringsmål med 10 minuter kvar av matchen när Vermaelen kunde konstsparka in bollen. Dock så tar bollen på Wes Brown innan den går in och jag tror att Van der sar hade tagit den annars.

Hursomhelst en underbar seger för United som tar in på ledande Chelsea, nu är de bara 1 poäng efter men har dock en match mer spelad. Härnäst i ligan så möter United Portsmouth hemma på Old Trafford och Arsenal har en tuff bortamatch mot ledande Chelsea. Förhoppningsvis så vinner Arsenal den och då lever ligan i allra högsta grad. För en gångs skull så ska det faktiskt bli kul att gå till skolan, då jag kommer att bära min United tröja och krama en av mina klasskamrater som är en gunner. Så självsäker han har varit inför denna matchen. Men det ska vi ändra på imorgon. Nu önskar jag er alla en god kväll och jag hoppas att ni kollar på Fotbollskanalen Europa som börjar 23:10 ikväll, då ni kan avnjuta höjdpunkterna ifrån denna matchen!

Leave a Comment