United vann – Wenger upp på läktaren

Gårdagens match mellan Manchester United-Arsenal var på förhand en match med många frågeteckan. Hur bra är egentligen Manchester United i år? Hur bra är egentligen Arsenal? Igår kom kanske inte svaret, men klart är åtminstone att Arsenal gjorde en av sina bättre insatser på flera år på Old Trafford. Det räckte dock inte mot ett United som hade allt som krävs för att vinna en toppmatch: Bra försvarsspel, tur och en avgörande individuell prestation.

Försvarsspelet var studntals briljant. Ingen kunde göra mycket åt det mål Arsenal gjorde. Arshavin fick bollen i vänster innerposition, avancerade några steg och avlossande en raket som via Ben Fosters fingertopper letade sig in i de övre nätmaskorna. Detta var minut 38 och resultatet 0-1 stod sig till halvtidsvilan.

I upptakten av andra halvlek kom så den individuella prestation som egentligen vände hela matchen åt United. Arshavin drog återigen upp ett anfall på offensiv tredjedel, tog sig ner till kortlinjen på vänstersidan och slog ett lågt inlägg mot mitten av straffområdet. Robin Van Persie störtade fram och styrde bollen mot mål. Öppet läge, givet mål. Ben Foster. 0-1 stod sig.

Efter Fosters briljanta reflex så växte United in i matchen och kort därefter lyckades Rooney slita sig loss och ordna en straffspark i duellen med Almunia. Solklart domslut och Rooney tog själv hand om straffen och 1-1 var ett faktum inför en Old Trafford-publik som pustade ut och jublade i samma andetag.

Turen United hade var givetvis främst när Ryan Giggs inläggsfrispark hittade Abou Diabys huvud som styrde bollen in i eget mål bakom en maktlös Almunia. Turligt kan tyckas. Å andra sidan oskickligt av Diaby som var retfullt ostörd i situationen. Patrick Vieira-kopian har nu en del att ta igen.

Efter Uniteds 2-1-mål var aldrig Arsenal egentligen nära, förrän i matchens 94:e minut då Robin Van persie faktiskt slog in bollen i mål, men där domarens duktige assistent helt korrekt vinkade bort målet för offside. Offsiden var på Gallas som tydligt befann sig i bollbanan i momentet innan bollen skickades i mål av Van Persie. Arsenal manager Arsene Wenger blev rasande, pga den situationen eller av ren frustration låter vi vara osagt, och skickades upp på läktaren där han ståendes fick ta emot friskt med psykningar av Manchester-supportrarna bakom honom.

Matchen var jämn och ett oavgjort resultat hade möjligen varit det mest logiska, men United var stabila och oerhört organiserat främst sista kvarten av matchen, då Arsenal försökte trycka på som mest.

Förlusten var Arsenals första denna säsong och vinsten var Uniteds 3:e på de 4 inledande matcherna.

Leave a Comment