Upp- och nerflyttningar i svensk fotboll

Och vi börjar med den Allsvenska bottenstriden där Örgryte, Hammarby och Djurgården slåss om nedflyttningsplatserna till Superettan. Just nu innehar Hammarby kvalplatsen två poäng före Örgryte och Djurgården efter vinst senast mot Brommapojkarna som ligger fem poäng upp i tabellen.

Mjällby är redan klara för Allsvenskan nästa säsong men det återstår och se vilket lag som tar den andra direktuppflyttningsplatsen och vem som tar kvalplatsen. Bäst till ligger Åtvidaberg, Assyriska och GIF Sundsvall på 48, 46 respektive 44 poäng.

I botten av Superettan finner vi sex lag inom fyra poäng. Vasalund och Sirius ligger längst ner följt av förra årets Allsvenska lag IFK Norrköping som ligger på kvalplats tillsammans med FC Trollhättan. Qviding lämnade nyss sin kvalplats efter att ha vunnit hemma mot serietvåan Åtvidaberg med 2-0. I morgon tar Sirius emot Vasalund hemma på Studenternas IP, där segraren lämnar nedflyttningsplatserna.

I Division 1 Norra är det i princip klart att Degerfors gör comeback i Superettan nästa år men i Södra serien så är det desto mer spännande. Med tre omgångar kvar så leder Skövde serien tre poäng före Kristianstad, Öster och Sleipner. Noterbart är att Skövde och Öster har en match mindre spelad.

Lindome GIF och Skellefteå FF är klara för division 2 nästa säsong och det är i princip också IK Oddevold, Enköping och Östersund. Med tre omgångar kvar slåss FC Rosengård 30p, Motala 29p, Torslanda 28p och Västra Frölunda 27p om att få stanna kvar i Division 1 Södra.

Alla division 2 serier är slutspelade och upp till Division 1 går IK Sleipner, Dalkurd, Bodens BK, Hammarby TFF, Lunds BK, Ytterby IS, Norrby IF och Syrianska Botkyrka.

Leave a Comment