Upp till bevis för Villas Boas

En fullsatt läktare.
En match som måste vinnas för att ta laget vidare.
För Andre Villa Boas handlar det ikväll inte bara om att rädda Chelsea kvar i Premier League utan även om att rädda sitt jobb och även rykte i England.
Nu är det dags för den unge portugisen att bevisa att han klarat av de krav som ställs på en klubb som Chelsea.
Det är upp till bevis Villas Boas!

 

Han kom som en frälsare till Stamford Bridge i somras portugisen som kallats den nye Mourinho och som inte hade förlorat en match med sitt Porto på över ett år och på vägen blivit den yngste tränaren någonsin att vinna UEFA-cupen/Europa League. Förväntningarna på nye Chelsea tränaren Andre Villas Boas var minst sagt höga när han kom till klubben men nu ett halv år senare tror jag att många är besvikna. Klubben är långt efter ärkerivalerna Manchester United och Manchester City och dessutom åkte man i förra veckan på en ännu värre smäll när laget åkte ur Liga cupen efter en 2-0 förlust mot Liverpool och dessutom kan man vid förlust på Stamford Bridge ikväll mot Valencia åka ur Champions League redan i gruppspelet. Villa Boas är kort sagt under press ikväll skulle Chelsea vinna och gå vidare kan han andas ut åtminstone för stunden men skulle förlora tror jag inte att Roman Abramovich kommer att ha tålamod med Villas Boas så mycket länge till. Kort sagt det är dags för Villas Boas att visa varför han hade all den här framgången med Porto och bevisa att han är värd att satsas på.

Sitter Villas Boas säkert efter kvällens match?

Sitter Villas Boas säkert efter kvällens match?

Jag tycker det vore väldigt tråkigt om Villas Boas skulle få lämna Chelsea redan i januari för man måste komma ihåg att det inte är han som valt sina spelare utan det är fortfarande till stor del Carlo Ancelottis Chelsea och mycket kan man säga om Ancelotti men hans styrka har aldrig varit att bygga unga och offensiva lag utan snarare rutinerade och stabila medan Villas Boas är hans fullständiga motsvarighet och vill spela snabbt och rakt med unga spelare. Jag tror att problemet med Chelsea är att man byter tränare alldeles för ofta. Tittar man på klubbar som Manchester United, Liverpool (70-90) och Arsenal så har man hittat en riktigt bra tränare och sedan har man ståt bakom honom i vått och torrt. I en normal klubb så skulle nog inte Villas Boas vara lika illa ute just nu utan klubben skulle sluta sig upp bakom honom och ge honom tid att göra de nödvändiga förändringarna i laget och få chansen att vissa vad han kan göra med det. Personligen tycker jag att en tränare måste få något år på sig innan man kan bedöma om han är bra eller dålig, självklart så måste man göra ett byte i en kris den Liverpool befann sig i vid samma tidpunkt förra året eller man riskerar att ramla ur men jag ser ingen sådan kris i Chelsea. Okej man verkar gå mot ett titel löst år men jag tycker även att Roman Abramovich måste inse att man ibland måste ta ett sådant för att kunna bli starkare på längre sikt men tyvärr verkar inte ryssen ha det här förståndet.
Jag tror dock att Chelsea ikväll kommer att slå Valencia helt enkelt för att man vill göra det för Villas Boas och sig själva och jag tror också att portugisen kommer att ta klubben ur sin formsvacka och hitta formen med laget igen. Jag vill också påminna om att när Liverpool vann Champions League 2005 så gick man vidare från gruppspelet efter Steven Gerrards makalösa ”Ohh, you beauty”-mål i sista minuten mot Olympiakos så visst har lag rest sig från botten och tagit sig hela vägen upp till toppen igen.

Kort sagt jag är inte orolig för för vare sig Chelsea eller Andre Villas Boas men om det ska fortsätta så måste dem leverera ikväll.

Anders Moberg

Leave a Comment