Uruguay känns heta

Uruguay spelar ikväll sin första match i detta VM mot Frankrike. Frankrike ses som storfavorit inför mötet trots att de inte imponerat inför VM. Förlust med 0-1 mot Kina är inga imponerande siffror. Frankrike som spelar stora mästerskap hela tiden i princip möter ett Uruguay som jag egentligen inte har någon större koll på. Diego Forlan och Luiz Suarez har tagit allt fokus i Uruguay. Jag tror att det kan bli det avgörande. Uruguay har två riktigt gryma anfallare som verkligen vet hur man levererar på en fotbollsplan. Kolla bara på Forlan som har öst in mål i La Liga för Atletico Madrid eller Suarez som är lagkapten i Ajax och dunkar in mål.

Målskyttet har hittils gått trögt för Frankrike och jag tror inte att det blir någon ändring i första matchen. Visst Frankrike har riktigt mycket pondus och framför allt jättemycket rutin ifrån stora mästerskap. Ifall de kan lyfta fram den rutinen i alla matcher så är de ett av världens bästa landslag. Men när de spelar som de gjort innan så tror jag verkligen inte på Frankrike.

Frankrike har en chans som jag ser det. Får de ett tidigt mål så har de all chans i världen. Sydamerikaners mentalitet fungerar så att, går det dåligt så börjar de kolla ner i backen och spela för sig själva. Men får de istället med sig ett mål tidigt och lyckas med saker de vill, då lyfts deras mentalitet och allt flyter på i sin ordning.

Hur konstigt det än får låta så tror jag faktiskt att Uruguay kommer att vinna matchen ganska enkelt. Detta är VM och i ett VM kan vad som helst hända och varför skulle inte ett jättespännande landslag kunna slå ett landslag som verkligen inte hittat rätt?

Mitt resultat är 2-0 till Uruguay. Där får Frankrike en läxa och förmodligen kan de vända detta till något positivt.

Leave a Comment