Vad som skett i Inter och en kort presentation till det heta derbyt.‏

Då är det dags igen!
 
Efter en tids dvala och en fördjupning i italienska viner, mat och resande har äntligen pennan hittat papperet eller fingret fann tangenten kanske (det är ändå 2009). Transfer sommaren 2009 har väl ingen gått misste om vad som har hänt i världens största sport. 2009 är året som slog alla rekord enligt mig, vi har skådat världens dyraste värvning zedan Zidan lämnade Torinos gatuhörn och Juventus fick en bredare budget som de förbrukade flitigt bland annat på köpet av Buffon och Thuram. Magikern Ronaldo med sina rappa ballerina överstegsfinter som skulle skicka en hel arme upp på läktaren har lämnat Old Trafford för Santiago Bernabeu stadion. Madrid fansen har ännu en gång fått en mega stjärna att hurra för. Sedan Florentino Perez kom tillbaka till Real har han låtit oss fått uppleva en shopping runda vi troligtvis kommer att få vänta ett bra tag på att få vara med om. Ronaldo! Benzema! Kaká! och siste men inte minst pålitlige Xabi Alonso klär sig alla numera i vitt.
Det var som att Karlavagnen plötsligen fick en liv och flyttade runt alla dess stjärnor i den fotbollsgalax som numera hägrar över europa. Även vi i norr vad med och bidrog till en utav årets värvningar, Zlatan Ibrahimovic gjorde fick ett par minuter med il 10 på ryggen i Inter innan det bar av mot Katalonien för att tas emot utav 60.000 fans på Camp Nou. Barcelonas största spelar presentation genom tiderna. Gracias Ibra! Som Inter supporter ser jag det som en tråkig förlust men, med härliga minnen och ett gott lycka till, Förhoppningsvis ett uppvaknande till signor Moratti då det gäller att få till det i Champions League det var det som var grunden till klubb bytet. Eto´o kommer till en mindre publik men, en arena som hörs då det är match. La Liga håller håller inte så mycket högre klass än Serie A kan låta konstigt och okunnigt men, plockar man bort storlagen i respektive liga så är macthen Espanyol – Mallorca bara ett lika med tecken till Reggina – Chievo.
 
1-1 hemma emot Bari nja det är väl knappt OK. Ett bra tecken är att nye stjärnan Eto´o som vars jobb inte är att direkt ersätta Zlatan men, öka giftigheten då det kommer till avslut jag ser honom som nutidens Batistuta. Jag tror dock inte att Mister (Mourinho) kommer låta oss få vittna ett tre manna anfall med Milito, Eto´o och Balotelli hur mycket man än tjatar men, han har fina ersättare då vi kommer in i mars då oftast skador och svackor brukar blotta sig. 
Ett annat lite mindre känt nyförvärv för gli nerazzurri är den 20 årige österikaren ifrån FC Twente Marko Arnautovic som nu har börjat och träna med resten av laget efter ett par dagars individuell rehab träning. Marko ses som en framtida Zlatan eftersom att hans spelstil påminner mycket om Zlatans då han spelade i Ajax. 
Brasilianske Kerlon är tillbaka efter en tids utlåning till Chievo där han blev känd som Säl tricksmannen, då han sparkade upp bollen på panna och tog fart. Kerlon ska vi nog inte har för mycket förväntningar på då jag tror att han får det svårt i Inter, Holland ett alternativ? På målvakts fronten finner vi en ung talang 19 årige slovenen Belec Vid som följde med laget under USA touren. Nu kommer vi till en utav mina favorit värvningar Wesley Snejder är klar för Inter prislappen hamnade på ca 160 milj kr för att få över holländaren till Italien. Detta är en spelare som Inter har saknat under många år, man har försökt med Quaresma och Mancini men, de båda har inte lyckats få ihop sitt spel.
Jag har slitit mig i håret många gånger då Moratti har värvat fel, jag ville redan ha Snejder till Inter 2007 men då var Real där och han skrev på för Madrid klubben. Nu väntar jag med stora förhoppningar på att få se Snejder beträda San Siro! Bra shoppat Moratti! Crespo har lämnat Inter på en gratis transfer till Genoa och där redan visat att han ännu är en killer i straffområdet.
 
Andra matchen för sässongen och vi har redan en utav årets matcher att njuta utav. Derby della Madonnina, Milan – Inter Curva nord emot Curva Sud San Siro blir fullsatt söndagen den 29:e augusti kl: 20:45. Ska den nye kaptenen Massimo Ambrosini få till manskapet som tidigare följdes av den ny pensionerade Milan legenden Paolo Maldini. Milan som på 33 år endast har haft sex ja sex capitani Gianni Rivera 76-79, Albertino Bigon 79-80, Aldo Maldera 80-81 (första året i serie B) Fulvio Collovati 81-82, Franco Baresi 82-97 spelaren som burit kaptens bindeln längst och Paolo Maldini 97-09. Kommer Balotelli att få sitt stora stjärn genombrott? Tar Juve hem Lo scudetto i år? Kommer Zanetti att få lyfta Champions League pokalen i maj? Frågorna är många så vi får helt enkelt invänta onsdagar och söndagar för att se hur facit sedan ser ut i juni 2010!
 
Ci vediamo!
419353344_4db78e2cd1
/ Alexander Löfberg

Leave a Comment