Välbehövliga poäng för lugna Inter

Ett för dagen stabilt Inter slog de flygande åsnorna från Verona (ja, Chievo alltså) med matchens enda mål som nickades in av Thiago Motta efter en hörna i den första halvleken. Mycket välbehövliga ligapoäng för Inter, som gjorde ett litet ryck i bottenstriden.

Skämt åsido, de behövde faktiskt det här. Jag har sedan Ranieris tillkomst hört att många har pratat om det ”lugn” han har spritt i Inter-truppen, och hur uppenbart detta är. Visst. Men fortfarande, de hade bara fyra poäng på sex matcher, och det kanske krävs lite mer än ”lugn” att få igång det här igen. Att få det att se ut som en titelsäsong igen.

Man vann i alla fall idag, utan att imponera jättestort. Man var inte så pjåkiga heller. En stabil seger, och andra raka nollan, efter samma siffor mot Lille i Champions League tidigare i veckan. Det kändes paradoxalt nog som en Mourinho-vinst. Ja, fast dom han brukade ta på Stamford Bridge. Nöta, nöta nöta, Terry nickar in en hörna. 1-0, vi stänger allt.

Det skiljer faktiskt bara åtta poäng upp till ligaledarna Udinese fortfarande. Kanske lugn är en bra utgångspunkt just nu i alla fall för Inter?

Leave a Comment