Valencia-Sevilla

På förhand trodde jag att detta skulle bli omgångens match, Spaniens tredje respektive fjärde bästa lag. Det skulle bli värsta fotbollsfesten. Soldado mot Negredo. Men istället blev det ett blekt Sevilla, en domare som blåser sönder matchen.

I första halvlek dominerar Valencia totalt. Enligt statistiken låg bollinnehavet i de värsta stunderna på 68 vs 32%, Valencia har bollen dubblet så mycket som det andalusiska laget. Men trots problemen hade Sevilla en del målchanser på de få gånger de kommer till motståndarnas straffområde. I den nionde minuten hade Negredo en ypperlig chans till att göra mål men missar. 18 minuter senare får laget ytterligare en chans som både Negredo och Manu del Moral missar. Utöver dessa chanser handlade det mesta om Valencia i den första halvleken. Redan i den femte minuten hade Valencia sin första målchans genom Pablo Hernandez. I den 19 minuten får de en andra chans genom Jonas men han missar denna gång. Men i den 33 minuten sätter samma Jonas 1-0 för Valencia mycket välförtjänt.

Valencia hade kunnat leda med mycket mer, en del beror på att Sevilla har en duktig målvakt i Palop men en del beror också på att Valencia inte riktigt kommer till de riktigt heta lägena. De är hela tiden i Sevillas straffområde men de andalusiska laget är väl placerat och lyckas få ordning på situationerna.

Sevilla inleder den andra halvleken starkare och håller i bollen allt och kommer allt oftare till anfall. I den 50 minuten var Jonas nära på att utöka Valencias ledning men lyckades inte riktigt sätta pannan till. I den 52 minuten är Negredo inte långt från att utjämna för bortalaget men även han missar. Matchen blir lite mer som förväntat i den andra, båda lagen bjuder på fantastiska lägen. Det bästa läget för Sevilla Jesus Navas i den 61 minuten när man först gjort bort målvakten men missar målet. Sevilla börjar ta över allt mer och letar intensivt efter utjämning. Vi ser allt färre Valencia anfall. De sista tjugo tappar Sevilla intensiteten lite och Valencia kommer tillbaka in i matchen igen.

Domaren igår var riktigt dålig, han blåste för allt, vid minsta lilla kontakt blåste han, han tillät ingen kamp om bollen. Men det mest intressanta var att se domarens reaktion på en situation i den 72 minuten. Soldado ensam med en försvarare och Palop i straffområdet. En liten touch fick Soldado att falla i straffområdet. Domaren valde att ge bollen till Palop. Med tanke på hur petting han varit med de andra situationerna var jag nästan hundra på att han skulle blåsa för straff.

Valencia vinner rättvist med 1-0. De var det bättre laget idag. Men 1-0 är inget, nästa vecka möts lagen igen, då på Ramón Sánchez Pizjuán . Fajten över kvartsfinalplatsen är långt från över mellan dessa två i alla fall. 

 

 

1 Comment

  1. Bra summerad match. Dock en hel del skrivfel, men en bra överblick hur matchen faktiskt var.

    Till sist:
    Negredo, inte Negrado
    Ramón Sánchez Pizjuán, inte el Pizjuán.

    Hoppas att lagen kunde sätta sina chanser, speciellt Valencia.

Leave a Comment