Van Persie slog kämpande Cluj

Manchester United kom ikväll till Rumänien för att möta Cluj med en vilja att visa fansen att helgens förlust mot Tottenham bara varit en olycka i arbetet. Man ställde upp med ett mycket offensivt lag med Chicharito och för första gången tillsammans från start Wayne Rooney och Robin van Persie.
Men det var Cluj som skulle få en drömstart när man kom med fart på kanten efter 12 minuter och fick in bollen till Pantelis Kapitanos som helt omarkerad kan slå in 1-0 till rumänerna.
Efter det började United skapa lite mer tryck och hålla i bollen bättre för att få fram en kvittering. I den 28 minuten kom så en frispark för United som Rooney tog hand om och hittade en helt fri Robin van Persie som styrde in kvitteringen. United hade rest sig på nytt som dem gjort så många gånger förr. Innan första halvleks slut skulle van Persie även få ett friläge men målvakten stod bra placerad och rädda enkelt.

Andra halvlek var bara tre minuter lång när Rooney får en boll på kanten tittar upp och vem ser han där om inte Robin van Persie som iskallt placerar Rooneys inlägg på volly och sänder därmed upp United i ledning med 2-1.
I 55 minuten fick Cluj till en bra chans på en hörna där man fick på en bra nick men David de Gea kom upp bra och kunde med fingertopparna styra bollen över målet. I 70 minuten höll det sedan på att bli tredje gången gilt mellan Rooney och van Persie men holländaren nådde inte riktigt inspelet.
Cluy försökte på slutet verkligen att skapa chanser för ett 2-2 mål och närmast skulle Bastos komma med en nick i stolpen.
Men det blir 2-1 till Manchester United och jag tycker att Sir Alex ska tacka Robin van Persie för att det blir tre poäng ikväll. Cluj kämpade enormt och hade kanske förtjänat poäng för det men vad hjälper det när motståndarna har en avslutare som van Persie och en framspelare som Rooney. Ikväll var deras första match tillsammans från start och man undrar hur det här samarbetet mellan dem kommer att se ut när dem spelat ett par till tillsammans. Teamet van Persie, Rooney påminner på ett sätt om samarbetet Rooney, Ronaldo säsongen 07-08 med Rooney som den hårt jobbande slitvargen och framspelaren och van Persie/Ronaldo som den dödligt kylige avslutaren.
Segern innebär att United nu leder grupp H på sex poäng förre Cluj och Braga som båda har tre poäng var och sist ligger Galatasaray med noll poäng efter att ha förlorat även ikväll mot Braga med 2-0 nu väntar en absolut måste match för turkarna mot Cluj.

Leave a Comment