Varbergs BOIS klara för superettan.

Varbergs Bois vann förra säsongen division 2 och tog steget upp till division 1.
Många hade räknat med att Varbergs Bois som nykomlingar skulle få en bottenplacering i division 1.

Men man rivstartade med 2 raka segrar och en oavgjord och inledde alltså oerhört starkt. Därpå följde ytterliggare 1 seger innan första förlusten kom mot Limham.

Då trodde många att överaskningslaget från Varberg nu skulle börja sjunka i tabellen, men Varberg ville annat och fortsatte efter förlusten med segrar.
De öste på och spelade bra och slog även topplagen i serien. Och det framstod rätt tidigt in på säsongen att Bois kommer vara med enda fram till slutet därför att så bra var dem.

När Bois sedan inför slutomgångarna med hjälp av sponsorer gör en enorm värvning av Eldin Karisik som spelat i allsvenskan och dessutom nu spelade för danska Viborg. Så förvånades många, hur kunde en liten klubb i division 1 få in en sådan spelare. Tyvärr han hann inte spela många minuter innan han skadade sig och det stod klart att han inte spelar mer denna säsongen.

Dock så tog sig Varberg trots det i kragen och fortsatte på samma spår och idag så står man där som klar 1 i serien.
Redan innan sista omgången ska spela.
Varbergs Bois är värdiga mästare, man har visat det med all tydlighet anser jag.

Det faktum att det gick så bra för laget lockade också storpublik till matcherna. Varbergs Bois fyllde den lilla påskbergsvallen nästan hela tiden. Det var inte alls ovanligt med över 2000 åskådare på matcherna under sommarmånaderna (totala snittet är strax över 1800 för Varbergs Bois). Och läktaren tar strax under 1200 personer. Vilket gör att många alltså var stående runt om planen. Inför matchen mot Sylvia som var idag så hade man hyrt inte mindre än 4 bussar och slussade upp över 200 personer till Norrköping, det bör tilläggas att många klubbar i division 1 faktiskt har ett snitt på under 500 personer. Dessutom så sändes matchen på den lokala puben och rapporterades i radio Halland.

Varbergs Bois framgångar har dock blivit en dyrhistoria för kommunen då den gamla påskbergsvallen inte renoverats/byggts om ordentligt på 30 år.
När nu Bois tar steget upp i superettan så kommer kraven på en helt annan arena än den man spelar på idag. Det beräkningar som har gjorts visar att det skulle kosta i runda slängar 7-8 miljoner att få arenan ombyggd så att den uppfyller kraven. Det som sticker ut mest i kostnadsväg är strålkastarna. Som kommer kosta ensamt runt 4 miljoner kr.

Kul för Varbergs Bois dessutom innebär det att vi kommer få se många halländska derbyn i superettan eftersom HBK åkte ned och Falkenbergs FF av allt att döma blir kvar i superettan.

Leave a Comment