Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Fotbollsoraklets omtyckta artikelserie fortsätter att leverera. Idag, tisdag, publicerar vi allt det bästa och sämsta från helgens toppfotboll i Europa. Vi valde att skjuta fram publiceringen en dag på grund av gårdagens matcher.

England

Veckans bästa – Ligan lever
Ligan lever igen. Igår slog Chelsea Manchester city och blev första lag att vinna över dem och på så sätt så öppnades ligan upp rejält. Nu när ligan går in i en hektisk period så är den hur spännande och intressant som helst!

Veckans sämsta – Newcastle
Newcaslte, vi har hyllat dem i stort sett hela säsongen här på Englandsfronten och så förlorar de helt plötsligt mot Norwich borta? Kollaps eller engångsföreteelse, spelar ingen roll. De blir sämst denna vecka.

/Joacim Claesson

Italien

Veckans bästa – Den vikarierande mittbacken
Det var ett sargat Roma som ställdes på prov mot Juventus. Med Burdisso, Kjaer, Juan och Cassetti borta så var det Daniele De Rossi som fick ta ett steg tillbaka i banan för att spela mittback. Frågeteckna var många för hur detta skulle gå, speciellt med tanke på att orosmomentet och tillika berg-och-dalbanan Heinze skulle spela bredvid. Men De Rossi (och Heinze med för den delen) gav alla tvivlare en smäll på käften genom att spela som en mittback i absolut världsklass. Han var bäst på plan, räddade Roma gång på gång och blev dessutom hjälte genom att sätta Romas ledningsmål. Är det De Rossi tro som ska rädda Romas annars så virriga och hönsgårdsaktiga försvar? Tills nästa match är Juan tillbaka men med tanke på att Roma ställs mot Napoli så skulle jag inte gråta om De Rossi stannar kvar där bak.

Veckans sämsta – Domarbesluten i Bologna-Milan
Ännu en gång är det de italienska domarna som åker på veckans sämsta och denna gång är det framförallt domaren mellan Bologna och Milan, Gianluca Rocchi, som vart ute i blåsvädret. I första halvlek blev Bologna bestulna på en solklar straffspark då Seedorfs armar och händer UPPENBART stoppade en boll inne i straffområdet. Men Rocchi hade tydligen tittat åt ett annat håll just då för någon straff för Bologna blev det minsann inte. I andra halvlek föll Zlatan väldigt, väldigt lätt i en duell i straffområdet men domare Rocchi är nu helt plötsligt dösäker på att Zlatan blev ordentligt kapad och blåser därför straff.  Drygt tio minuter senare var det dags för domartabbe nummer tre. Återigen var det en hands inblandad i situationen men denna gång var det Zlatan som spelade bollen på en Bologna-hand inne i straffområdet. Rocchi verkar dock inte ha tagit tillvara på handsregeln och låter därför situationen vara. Två utebliva och solklara straffar samt en tveksam straff ger inte Rocchi ett särskilt högt betyg.

/Julia Åberg

Spanien

Veckans bästa – El Clasico
Ett El Clasico är alltid något speciellt. Oavsett hur matchen slutar så förblir den fantastisk och ihågkommen. Försnacket, uppladdningen och allt runt om kring matchen är fantastiskt.
Real Madrid var favoriter i denna toppmatch. Många trodde på en jämn match där Real gick segrande, och vissa trodde till och med på en överkörning ifrån Real Madrid. De hade fel. Real Madrid fick sig en rejäl lektion när slutresultatet skrevs till 1-3.

Real Madrid VS Barcelona 1-3 Highlights HD 10.12… by iNfRaS0NiC

Veckans sämsta – Atletico förlorar
För att vara ett topplag i La Liga måste man vinna matcher mot lag som Espanyol. Atletico Madrid gjorde det inte. Det blev förlust med 4-2 efter en usel start. Det stod redan 2-0 efter 10 minuter.

/Mattias Sörensson

Tyskland

Veckans bästa – Olcay Sahan
Olcay Sahan fick verkligen något att glädas över efter hans kvittering för Kaiserslautern när de gästade regerande mästarna Dortmund.
Titta och njut!

Veckans sämsta – Wolfsburgs defensiv
Markus Rosenbergs Werder Bremen tog i lördags emot Wolfsburg på hemmagräs. Efter 90 spelade minuter visade resultattavlan 4-1. Veckans sämsta utnämner vi Wolfsburgs defensiva laghalva.

/Johannes Johnsson

Sverige

Veckans bästa – John Guidetti
John Guidetti som i helgen ännu en gång gjorde mål för sitt Feyenord i 2-2 matchen mot FC Utrecht. I och med det målet betyder det att Guidetti nu gjort 8 mål på sina 11 spelade matcher vilket är riktigt imponerande.
Frågan vi ställer oss nu är om han är en man för EM eller inte? Eller är han för ung?

Veckans sämsta – Hammarbys chansning
Hammarbys chansning med Gregg Berhalter kan bli himmel eller helvete. Sportchefen gick idag ut till sportbladet och sa att han inte var förstavalet utan att de hade pratat med ca 8-9 stycken innan. Visst man anställer inte en tränare som man inte tror på och så länge han levererar så kommer det aldrig vara några problem.
Kommer hans sätt att passa Bajen och ta dem upp ur Superettan träsket? Som vanligt blir det ett händelserikt 2012 med Bajen!