Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Fotbollsoraklets omtyckta artikelserie – Veckans bästa/sämsta är återigen tillbaka. Här tar vi upp allt det bästa och sämsta som hänt från förra veckan. England, Italien, Spanien, Tyskland och Sverige är länderna vi har valt att lägga fokus på. I denna artikel blir det snack om Dortmunds vindsnabbe yttermittfältare Kagawa, lite om Osasunas seger mot Barcelona och givetvis om John Guidetti!

England

Veckans bästa – Wolverhampton-West Brom
De som såg derbyt på Molineux i helgen fick se en riktigt rolig match. Båda lagen var piskade att vinna för att inte fastna nere i botten och matchen blev kanske bättre än vad man trodde på förhand. West Brom med Jonas Olsson i backlinjen visade klass och besegrade Wolves med hela 5-1. Odemwingie stod för tre mål, Jonas Olsson noterades för ett mål och en assist. Även ett bottenmöte kan vara riktigt trevligt att kolla på.

Veckans sämsta – Suarez vs Evra
Det är givetvis svårt att inte plocka ut händelsen på Old Trafford. Ett på förhand mycket uppsnackat möte mellan Manchester United och Liverpool blev ett ännu mer uppsnackat möte när matchen var slut. Kenny Dalglish sa inför matchen att han var säker på att Suarez skulle ta Evras hand. Sir Alex var säker på att Evra skulle ta Suarez hand. Blev det så? Nej, inte alls.. Suarez totaldissade Evra och det blev genast kalabalik. Evra som försökte vara någorlunda  professionell kunde inte heller hålla sig och efter matchen firade han överdrivet precis framför Suarez. I efterhand har Suarez och Dalglish bett om ursäkt men det här kommer att hålla på i all oändlighet och frågan är hur det slutar. Daily Mirror rapporterar redan att Suarez säljs i sommar. Vems parti ska man egentligen ta i den här frågan?

/Hannes Krantz

Italien

Veckans bästa – Vändningarna

Lazio låg under med 0-2 hemma mot Cesena efter 35 minuter. Adrian Mutu och Vincent Iaquinta hade gjort målen. Men i andra halvlek skulle Lazio vända på matchen. Hernanes reducerade efter 53 minuter, innan Senad Lulic satte 2-2 i den 61:a minuten. Bara två minuter senare gav Libor Kozák hemmalaget ledningen med sitt 3-2-mål. Lazio kunde sedan hålla ut och vinna matchen.
Men också Milan stod för en imponerande vändning, efter Antonio di Natales ledningsmål för Udinese vände man och vann efter två sena mål signerade Maxi Lopez och Stephan El Shaarawy i minut 77 samt 85. Allegri fick dessutom klara sig utan tiotals skadade spelare och med både Zlatan och van Bommel avstängda.
Veckans sämsta – Inters förlust
 I jakten på Champions League tog Inter emot Novara hemma på San Siro under söndagen. De allra flesta förväntade sig nog en hemmaseger, men där fick de fel. Andrea Caracciolo gjorde matchens enda mål elva minuter in i den andra halvleken, detta trots att Novara fick klara sig med tio man efter Ivan Radovanovics utvisning tio minuter från full tid. Inter skapade chanser men hade svårt att utnyttja dem, vilket låg till stor grund för resultatet. De har fem poäng upp till fjärdeplatsen just nu och även om det är 15 matcher kvar känns det som att de får det svårt att nå upp till Udinese.
/Henric Holmberg

Spanien

Veckans bästa – Osasuna
Osasuna vann i helgen mot Barcelona efter att ha tagit en 3-2-seger hemma i Pamplona.
Strikern Lekic gav Osasuna dubbel glädje med sina två mål innan Raul Garcia kunde skicka in 3-1-målet via stolpen.
Bortalaget Barcelonas mål kom igenom nyförvärvet Alexis Sanchez samt ynglingen Christian Tello.

Veckans sämsta – Sevilla
Sevillas nysparkade coach Marcelino fick tidigt i veckan packa väskan och lämna Sevilla efter sju raka matcher utan vinst.
Trots ett bra spelarmaterial och en hyfsad säsongsinledning fallerade spelet totalt.

Ersättaren är Getafes förre tränare Michel, som skriver på ett korttidskontrakt till i sommar. Skulle Sevilla sluta bland de fyra bästa lagen förlängs kontraktet.

/Johannes Johnsson

Tyskland

Veckans bästa – Kagawa
Veckans bästa står Dortmundspelaren Kagawa för. Han stod för ett underbart mål när Dortmund mötte Leverkusen.

Veckans sämsta – Herta Berlin
Veckans sämsta är Hertha Berlins katastrofala insats mot Stuggart där Hertha förlorade med 5-0. Något som ledde till att tränaren, Michael Skibbe, fick sparken då han länge suttit löst som tränare för klubben. Dessutom fick Herthaspelaren Peter Niemeyer stå och be de tillresta fansen om ursäkt för hur de spelat.

/Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – John Guidetti
Guidetti gjorde i helgen sitt tredje hattrick för säsongen när Feynoord slog Vitesse med 3-1. Guidetti är i storform och frågan många nu ställer sig hemma i kalla Sverige är ifall han ska med till EM eller inte. Vad tycker du? De flesta medarbetarna på Fotbollsoraklet anser att han ska med för att se hur det går till.

John Guidetti är riktigt eftertraktad. Vill du han med honom till EM? Foto: Okänd