Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Fotbollsoraklets omtyckta artikelserie fortsätter att leverera. Idag, måndag, publicerar vi allt det bästa och sämsta från helgens toppfotboll i Europa. Missade du det bästa eller sämsta från din liga? Du hittar det här!

England

Veckans bästa – Liverpool FC
Det är oerhört svårt att inte tilldela veckans bästa till ett WBA som efter att ha slagit ligans bästa lag sedan december har 9-1 i målskillnad, eller ett Arsenal som stod för en makalös vändning i Londonderbyt mot Tottenham då 0-2 blev 5-2. Fotboll går trots allt ut på att vinna, och därmed måste vinnarna av årets första titel tilldelas veckans bästa. Cardiff genomförde en mycket bra match, och hade resultatet med sig både i matchen och i straffläggningen. Liverpool har trots allt inte fått sitt rykte om att älska att vända underlägen hur som helst. När Anthony Gerrard missade sin straff stod det klart att Liverpool vunnit sin åttonde ligacuptitel, och leder numera titelräknandet mot Manchester United igen.

Veckans sämsta – Tottenham
Tottenham såg ut att ge Arsenal ett underläge i kampen om topp 4, då man ledde matchen på Emirates med 2-0 redan efter 34 spelade minuter. Derby, bortaplan och viktiga poäng stod på spel. Då tappar man helt enkelt inte en tvåmålsledning. Tottenham gjorde mer än att tappa sin ledning. En av årets mer positiva överraskningar skämde ut sig rejält, och blev förnedrade i andra halvlek. 5-2 stannade siffrorna på, och Arsenal ligger därmed på en fjärdeplats tack vare bättre målskillnad än Chelsea.

/Tobias Hult

Italien

Veckans bästa – Germán Denis
Atalantas 30-årige anfallare Denis stod för en fantastisk insats då han producerade tre utav de fyra målen när Atalanta slog Roma med 4-1. Romas Fabio Borini, som har chans att debutera för landslaget på onsdag, stod för Romas reducering till 2-1 i första halvleken. Det räckte dock inte efter uppvisningen av Denis, som därmed gick upp på delad andraplats i skytteligan – tillsammans med en viss Zlatan Ibrahimovic.

Veckans sämsta – Inter
Ingen vinst sedan den 22:a januari. Fyra raka förluster och sex matcher utan vinst i ligan är raka motsatsen till bra. Inter förlorade i helgen med uddamålet mot Napoli, men det kunde absolut ha blivit en större seger för Azzurri då Inter inte var i närheten av att matcha deras spel. Inter får för tredje veckan i sträck stå under titeln Veckans sämsta, och det utan någon större konkurrens.

Inter behåller titeln som veckans sämsta. Håller du med?

/Lukas Lindell Welander

Spanien

Veckans bästa – Sevilla
Äntligen kom beskedet som många Sevilla-supportrar väntat på – bra spel och mycket mål. Att vinna med 3-1 på bortaplan i Valencia är ingen enkel uppgift. Och från början såg det tungt ut då Valencia tog ledningen. Sevilla gav inte upp utan svarade med 3 mål vilket också gav dem segern i en underhållande fotbollsmatch. Nu finns det lite positiv syn på framtiden från Sevilla-supportrarna.

Veckans sämsta – Sergio Ramos
Titta på klippet nedan. Oerhört fult gjort.

/Mattias Sörensson

Tyskland

Veckans bästa – Frank Ribery
Frank Ribery gjorde en riktig stormatch mot Schalke04. Såhär bra har Ribery inte varit sedan i höstas. Och det är oerhört viktigt för Bayern att han hittar sin storform igen om Bayern ska kunna hänga med Dortmund i ligatoppen. Dortmund tog sin åttoende raka seger i ligan så Ribery i toppslag behövs verkligen.

Veckans sämstaSchalke04
Schalke04 som förlorade mot Bayern med 2-0. Det var i mångt och mycket målvakten Timo Hildebrand som höll nere siffrorna i matchen med flera räddningar. Förlusten innebär också att Schalke04 förlorat mot samtliga lag som ligger före dem i liga spelet. (Topp 3). Om detta tyder på att man har oerhört svårt för de övriga topplagen kan man ju bara spekulera i. Men det verkar onekligen så.

/Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – John Guidetti i landslaget
Efter sin dundersuccé i Holland får Guidetti nu äntligen chans i landslaget. Många har länge velat se honom där och nu blev det så eftersom Sverige har träningsmatch mot Kroatien på onsdag. Han är garanterad speltid. Hur tror du han lyckas i träningsmatchen?
Veckans sämsta – Zlatan missade den stora matchen mot Juventus
1-1 blev det och Zlatan fick inte spela eftersom hans avstängning inte ändrades. Milan tappade viktiga poäng där. Poäng som kan ha kostat dem Scudetton?

/Viktor Åberg

Leave a Comment