Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Det är återigen måndag, och den kommer inte att bli annorlunda jämfört med andra måndagar. Samtliga redaktioner har ännu en gång sammanställt veckans bästa och sämsta från de olika ligorna. Vi hoppas på en trevlig läsning!

England

Veckans bästa – Fabrice Muamba, fansen och spelarna

Det slog ner som en blixt från klar himmel. Ingen kunde tro sina ögon när Muamba föll livlös på plan. Genast började fans från klubbar runt om i världen uttrycka sina känslor och be för att Muamba skulle klara sig. Spelare var chockade och på Twitter haglade lovorden över mittfältaren från Bolton. Det är fantastiskt att när något så hemskt händer sluts alla tillsammas och skapar en gemenskap som är fantastiskt. Oavsett vilken klubb man håller på berörs man och fans från olika klubbar runt om i England har lagt blommor utanför Boltons hemmaarena.

Veckans sämsta – Fabrice Muamba

Nu handlar det inte om någon prestation eller liknande. De flesta har säkert redan läst eller hört om det hemska som hände precis innan halvtid på White Hart Lane i lördags. Helt plötsligt segnade Muamba ner på planen livlös. En lång väntan började och till en början levde inte Muamba. Men efter återupplivning och duktiga sjukvårdare kunde Muambas hjärta börja fungera igen. Det är lika hemskt som alltid när något sånt händer och de flesta tänkte nog tanken att det var försent. Just nu är tillståndet fortsatt kritiskt men hjärtat slår normalt och Muamba har börjat röra på armar och ben. Vi fortsätter hoppas!

// Hannes Krantz

Italien

Veckans bästa: Juventus kross mot Fiorentina

Juventus var tvungna att svara på Milans 2-0-seger mot Parma tidigare i omgången när man stötte på Fiorentina på Arthemio Franchi under lördagskvällen. Juve gav svar på tal när man vann med hela 5-0, kanske lite missvisande siffror då hemmalaget fick Alessio Cerci utvisad redan efter 21 minuter efter att Cerci utdelat en spark till Caceres i Juventus-försvaret. Mirko Vucinic hade minuterna innan utvisningen gjort 1-0 och efter densamma fortsatte målen trilla in bakom Artur Boruc i Fiorentina-målet. Arturo Vidal, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo och inhopparen Simone Padoin fick även dessa göra mål inför 40 000 åskådare. Ett riktigt styrkebesked från Ranieri och Juventus sida.
Veckans sämsta: Carmine Russo
Låter namnet bekant? Trodde väl inte det. För att förklara saken är Carmine Russo namnet på den domare som gav Cagliari två oerhört tveksamma straffar i segermatchen mot Cesena under söndagen. Det första målet var inte mycket att snacka om, en hörnvariant nådde Albin Ekdal som slog in bollen mot mål. Antonioli i Cesena-målet hade Ribeiro framför sig som stökade och han kunde bara stöta ut bollen till en fristående Mauricio Pinilla som enkelt kunde slå in bollen i öppet mål. Det var först i slutet på första halvlek som det hettade till. Ribeiro fick en spark på benet i straffområdet, höll sig på benen en stund och föll sedan till marken. Russo dömde dock straff, en straff som Pinilla kunde slå in. Tio minuter in i andra halvlek föll Andrea Cossu även han enkelt i straffområdet, till synes utan beröring från någon motståndare. Ännu en straff blåst från Russo och Pinilla kunde göra sitt första hattrick för Cagliari. Hoppas inte att Russo får döma i Serie A mer efter detta…
// Henric Holmberg

Spanien

Uppdateras under tisdagen. 

Tyskland

Veckans bästa – Snygga mål

Veckans bästa var faktiskt inte helt enkelt då det fanns många stora prestationer denna helg. Arjen Robben gjorde t. ex hattrick och vi fick se ett underbart anfall av Dortmund där Kagawa satte bollen. Även Raul och Lewis Holtby gjorde 2 vackra mål. Ni kan se dem genom att klicka HÄR.  Tyvärr verkar Youtube jobba aktivt med att ta bort allt där, så ni får hålla tillgodo med denna länk..

Veckans sämsta – Claudio Pizarro

Veckans sämsta är Pizarro som delade ut en örfil mot Pogatetz. Nu väntar avstängning för Bremen-spelaren och det var inte alls vad Bremen behövde då de har Arnoutovic på skadelistan. Frågan är vem som kommer spela jämte Rosenberg för Bremen nu.

// Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Svenska spelare

Svenska spelare är väldigt heta i Europa just nu. Zlatan, John Guidetti är bara exempel. Det är kul att se att ”lilla” Sverige kan leverera med stornamn, tänk då också på att vi har flera lovande unga spelare i Allsvenskan just nu! Men lite tur har vi kanske om ett par år ännu fler spelare på så hög nivå, och vem vet, en fantastisk sommar som den 1994 (Då Sverige tog brons i fotbolls-VM) kanske vi får uppleva igen.Vem vet? Vi kan ju börja med att se hur Sverige klarar sig i sommarens EM!

Veckans sämsta – Längtan

Så härligt, men också irriterande. Så nära, men ändå inte här. Nu är det mindre än två veckor kvar och uppladdningen pågår för fullt. (Bland annat har vi här på Fotbollsoraklet en serie där vi presenterar ett lag om dagen och berättar om läget där varje dag fram tills den Allsvenska starten). Även om det känns väldigt nära är det fortfarande en liten bit kvar, och stora delar av fotbolls-Sverige längtar! Snart, snart så smäller det! Och vi längtar!

// Viktor Åberg

Leave a Comment