Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta kommer återigen fram när måndagen närmar sig sitt slut. En dramatisk vecka sammanfattas här – hittas ditt favoritlag eller favoritspelare på redaktionernas nomineringar? 

England

Veckans bästa – Nottingham Forest

Min första tanke var att ge veckans bästa till Papiss Cissé, som med sina 2 mål i helgen nu gjort 6 mål på 5 starter för Newcastle. Däremot kan man inte blunda för veckoresultaten i Championship, som var minst sagt sjuka. Krislaget Portsmouth vände 0-1 till 4-1 och Peterborough vände 0-1 mot suveräna Reading till 3-1. Ändå var inte detta det mest imponerande.

Veckans bästa går helt enkelt inte att ge till några andra än Nottingham. Det klassiska laget har i år hotats av nedflyttning, och hade endast gjort 33 mål på 36 matcher. Inför bortamötet mot stabila Leeds förväntades det inte bli mycket mer än så. Trots ett tidigt underläge ledde laget med 2-1 efter 45 spelade minuter. Sedan spårade resultatet ur. Andra halvlek bjöd på 7 mål, varav 5 under en period på 8 minuter. Efter 90 minuter var McClearys 4 mål en stark bidragande orsak till att resultattavlan stod på 3-7. Championship är oförutsägbart, sägs det. Efter veckoomgången kan nog inte många säga emot.

Veckans sämsta – Liverpool

Vad säger man om Liverpool egentligen? 2-0 mot QPR i slutet av andra halvlek under veckomatchen slutade i 2-3, vilket sedan följdes upp av 1-2 mot Wigan på Anfield. Liverpool har nu förlorat 5 av sina 6 senaste ligamatcher, och en placering på nedre halvan av tabellen närmar sig. Frågan är om man ska skratta eller gråta åt det klassiska laget som gång på gång misslyckas med att ta sig ur krisen Hicks och Gillett en gång skapade.

// Tobias Hult

Italien

Veckans bästa – Catania

Normalt brukar Catania befinna sig i bottenträsket. Men inte i år. Montella har gjort succé och laget ligger på en sjunde plats, vilket är en rejäl framgång.

Veckans sämsta – Cesena

Laget som värvade nog bra för att klara sig kvar, ligger nu väldigt pyrt till. Överlägset sist i Serie A. Man har redan packat väskan till Serie B.

// Christian Lantz

Spanien

Veckans bästa – Real Zaragoza

Real Zaragoza har länge varit helt uträknade och har haft patent på jumboplatsen i ligan en längre period. I helgen tog man en hyperviktig 1-0-seger mot Atlético Madrid, efter att Apoño avgjort på straff efter 94 spelade minuter.

Förra veckan spelades ju även ytterligare en ligamatch, vilken ägde rum mitt i veckan. Här vann Real Zaragoza över Valencia med 1-2 och deras sedvanliga slutspurt verkar nu ha tagit fart. Förvånas inte om Real Zaragoza mot alla odds klarar sig kvar även detta året.

Veckans sämsta – Valencia

Valencias inledning på 2012 har varit under all kritik. Man tappar poäng efter poäng och går inte alls att känna igen efter deras fina höstsäsong. I veckan inkasserade man ytterligare två förluster när Real Zaragoza först vann med 1-2 och Getafe därefter hemmavann med 3-1. En uppryckning lär garanterat behövas om Valencia inte skall bli passerade av sina konkurrenter.

//Johannes Johnsson

Tyskland

Veckans bästa – Dortmunds andra halvlek

Veckans bästa är Dortmunds andra halvlek mot Köln när de fullständigt pulvriserade laget och gjorde 5 mål på bortaplan i Köln. Hannes VI skämdes nog på hedersplatsen.

Veckans sämsta – Hamburg

Veckans sämsta måste bli Hamburg, trots att man är ett lag med ambitioner och kvaliteter för att kämpa om en europaplats ligger man nu på kvalplatsen till att åka ur högsta serien och allt verkar falla ihop. Arnesen pratar om att fler spelare från Chelseas B-lag ska hämtas in i sommar – en melodi vi sett absolut inte funkar i Bundesliga. Frågan är om Hamburg ens spelar i Bundesliga nästa säsong.

// Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Snart dags

På lördag smäller det, det som vi väntat på i månader, det som ger oss en extra kick, det vi älskar, Allsvenskan börjar! Efter ungefär 5 månaders uppehåll är det nu på lördag, den 31 mars, äntligen dags för den första Allsvenska avsparken 2012. Klockan 16:00 kommer tusentals människor vara på plats för det de så länge väntat på. Allsvenskan 2012 – Nu kör vi!
(Zlatan borde också omnämnas, han gjorde 2 mål för sitt guldjagande Milan när de i helgen slog Roma med 2-1)

Veckans sämsta – Skador

IFK Norrköpings Imad Khalili skadade låret när Norrköping genrepade mot den Allsvenska konkurrenten GAIS. Han missar nu med största sannolikhet lagets premiär mot regerande mästarna Helsingborgs IF.

// Viktor Åberg

Leave a Comment