Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Jag vill börja med att be om ursäkt för förseningen, men nu är veckans bästa/sämsta äntligen tillbaka. England, Spanien, Italien, Sverige och Tyskland har som vanligt alla hittat sina ögonblick eller prestationer som förtjänar en plats på listan. 

England

Veckans bästa – Norden

Lördagen innebar Nordens dag i England. Sebastian Larsson och Nicklas Bendtner såg tillsammans till att bryta Manchester Citys otroliga hemmasvit utan poängtapp, och avgjorde förmodligen ligan till Manchester Uniteds fördel. Trots två mål från Mario Balotelli åkte Sunderland hem med en poäng efter 3-3 på Etihad Stadium. Trots Citys otroliga upphämtning på slutet lär ett oavgjort resultat här innebära en tappad ligaseger i slutet.

Veckans sämsta – Newcastle – Liverpool

Det var en mycket ovanlig match vi fick se när Newcastle besegrade Liverpool. Man kan omöjligt säga att matchen inte var underhållande, men de negativa momenten var alldeles för många. Andy Carrolls filmning i straffområdet, den usla domarinsatsen, hemmafansens brist på respekt, José Reinas utvisning och James Perch oförlåtliga beteende förtjänar alla en plats som Veckans Sämsta. Osportsligheten har en alldeles för stor del i dagens fotboll, och det måste uppmärksammas.

// Tobias Hult

Italien

Veckans bästa – Målrika matcher

Många klagar ständigt på tråkiga 0-0 matcher i Serie-A. Alla ligor har sin charm och Serie-A har en speciell charm. I vilken liga kan vi se så här galna matcher som spårar ut totalt? 5-4 i Inter-Genoa och 5-2 i Roma-Novara. 16 mål.

Mest glädjande var det väl för Inter som tog en mycket viktig seger. Den kanske inte var så viktig då det mesta redan är förlorat. Men det var en seger för fansen och en seger som satt långt inne. Spelarnas självförtroende fick sig en liten extra och välbehövlig kick inför slutspurten av Serie-A. Om Andrea Strammachoni fortsätter att leverera resultat återstår att se.

Veckans sämsta – Fiorentina

Fiorentina är verkligen inblandade i bottenstriden av Serie-A. Helt onödigt. Varför ska de ligga där? Många gånger går de in helt lamlösa i matcher. Precis som om de inte vill vinna sina matcher. Nu ligger de på en 17 placering. 33 poäng och fem poäng ner till Lecce på 18 platsen. Fiorentina måste verkligen rycka upp sig om de ska klara sig! Potentialen finns där men viljan fattas.

// Mattias Sörensson

Spanien

Veckans bästa – Karim Benzemas volleyskott

Fransmannen slog till utan att tvekan när han, på Cristiano Ronaldos inlägg, krutade in bollen i det bortre krysset.

Se klippet HÄR!

Veckans sämsta – Utvisningen av Osasunas Lamah

Belgaren Lamah blev utvisad mot Real Madrid. Lamah hamnar i en närkamp med Marcelo, som faller mycket enkelt och bollen rullar ut till inkast. Belgaren är säker på att domaren dömde inkast till hans Osasuna, men istället får han ett oförståeligt gult kort.
Givetvis protesterar Lamah och i stundens hetta drar domaren även upp det andra gula kortet och Lamah får lämna planen.

// Johannes Johnsson

Tyskland

Veckans bästa – Dortmund – Stuttgart

Veckans bästa var matchen i fredags där vi fick se en fantastisk match med 8 mål. Katastrofalt försvarsspel dock, men en rolig och underhållande match på alla sätt…

Veckans sämsta – Mönchengladbachs form

Veckans sämsta blir Mönchengladbach form, de har nu två raka förluster och det ser inte lika bra ut spelmässigt som det gjorde tidigare under säsongen.

// Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Starten och de tippade bottenlagen

Allsvenskan är äntligen igång efter månader av väntan och försäsong. Det är riktigt gött! Kollar vi på resultaten från första omgången så ser vi att Åtvidaberg, Syrianska och IFK Norrköping tar tre poäng var. Alla i relativt svåra matcher. Mjällby och Gefle spelade dessutom oavgjort på bortaplan mot AIK och Malmö FF. Säsongen har bara börjat. 87 poäng till står på spel för varje lag, men vem vet, kanske de bottentippade lagen inte är så dåliga…

Veckans sämsta – De tippade topplagen

IFK Göteborg, Helsingborgs IF, Malmö FF och AIK, 4 av de 5 riktigt stora guldfavoriterna har alla tappat poäng, både på hemma- och bortaplan. Det enda laget av de fem favoriterna (om vi inte räknar Kalmar FF som favoriter) som tog tre poäng var IF Elfsborg, och de gjorde det utan att övertyga alls i första halvlek. Anders Svensson pratade om rån av poäng från Djurgården. Det är som sagt bara en omgång spelad och topplagen är kanske segstartade, men vi får se vem som vinner vid slutet av säsongen. Än så länge är det 29 matcher kvar och allt är öppet!

// Viktor Åberg

 

Anser du som läsare att våra redaktioner har rätt, eller är någon helt fel ute? Diskutera i kommentarsrutan!

Leave a Comment