Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är återigen här. Eftersom Manchester-derbyt spelades igår valde vi att flytta fram Veckans bästa/sämsta en dag. Hoppas ni inte har något emot det. Men, nu är det här igen! Här finner du det bästa/sämsta från din favoritliga!

England

Veckans bästa – Hattrick-hjältarna
Fernando Torres historia vet väl de flesta om. Efter flytten till Chelsea har knappt någonting funderat men nu kanske det har lossnat?
Ett mål mot Barcelona och hela tre stycken mot QPR senast.
Luis Suarez har även han haft det lite tungt, som hela Liverpool. Men hattricket mot Norwich glömmer han nog inte på ett tag.
Mål nummer tre var nog omgångens snyggaste efter att han lobbat in bollen från halva plan.

Veckans sämsta – Wolverhampton
Jumbon har fullständigt rasat ihop efter att Mick McCarthy sparkades. På de senaste tio matcherna har man förlorat åtta och spelat lika två.
De får dock beröm efter att ha kommit ikapp från 1-4 till 4-4 borta mot Swansea senast men tyvärr hjälper det inte Wolves som spelar i Championship nästa säsong.

/Hannes Krantz

Italien

Veckans bästa – Tabelltoppen
Serie A lever i allra högsta grad, och hela fyra lag ligger på samma poäng med tre omgångar kvar. Lazio, Napoli, Inter och Udinese ligger alla på 55 poäng. Vilket betyder att kampen om Europa lever vidare. I botten slåss Lecce och Genoa om att få spela i Serie A 2013. Just nu är det fördel Genoa, men bara med en poäng.

Veckans sämsta – Farväl Del Piero
En fantastisk säsong går mot sitt slut. Alltid lika deprimerande. En hjälte, capitano och gentleman ska lämna oss. Ni vet vem. Del Piero. Det finns alldeles för få spelare som Del Piero, så låt oss nu njuta ordentligt av hans medverkan. Även om han sitter på bänken. Låt han få avsluta på bästa sätt, som den mästare han är.
Grazie Pinturicchio!

/Christian Lantz

Spanien

Veckans bästa – Real Zaragoza
Som alltid tar Real Zaragoza seger efter seger under slutet av säsongen, i sin ständiga jakt på överlevnad i La Liga.
Under söndagen krigade de till sig en seger mot Athletic Bilbao, efter fullkomlig dominans från Real Zaragoza.

I och med lagets 2-0-seger ligger man nu fyra poäng bakom Villarreal som har den sista platsen i nästa säsongs upplaga av La Liga.
Bli inte förvånade om Real Zaragoza är laget som slår ut Villarreal ur den spanska högstaligan.

Veckans sämsta – Rayo Vallecano
Visst kan det kännas hopplöst att möta Barcelona, men att ett av säsongens skrällag förlorar med 0-7 på hemmaplan är riktigt dåligt.

Messi (x2), Rober (självmål), Keita, Pedro (x2) och Thiago såg till att Barcelona kunde ta hem en promenadseger.

I och med Barcelonas seger är ligan inte helt avgjord ännu. Barcelona har sju poäng att hämta in på de resterande tre matcherna.

/Johannes Johnsson

Tyskland

Veckans bästa – Farfan
Jefferson Farfan har bestämt sig för att stanna i Schalke till och med 2016. Peruanen är en av Schalkes nyckelspelare när det gäller offensiven och är en profilstark spelare som Bundesliga behöver.

Veckans sämsta – Bråket mellan Ribery och Robben
På plan går Bayern Munchen som tåget men vid sidan av plan finns ett problem mellan Ribery och Robben. Nu är det osäkert om Robben kommer förlänga sitt kontrakt med Bayern på grund av det som har hänt under senare tid. Dispyten mellan storstjärnorna började med vilken spelare som skulle ta en frispark. Incidenten troddes vara löst efter segern i matchen, men nu ser vi tecken på att konflikten fortfarande spökar.

Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Allsvenskans alla drömmål
Om vi gör ett undantag och ser till de två senaste veckorna, så har en hel drös med läckra långskott samt avslut avfyras. Alexander Milosevics mot GIF Sundsvall, Stefan Ishizakis mot Örebro SK, Wandersons mot IFK Norrköping, bland annat. Vilket var snyggast? Bedöm själva:
Milosevic vs Giffarna: http://www.youtube.com/watch?v=9bxEIld8trY
Ishizaki vs Örebro: http://www.youtube.com/watch?v=oTJbUo4jvUI
Wanderson vs Norrköping (under klippets start: http://www.youtube.com/watch?v=yoXnPpfMZ80

Veckans sämsta – Åtvidabergs fall
Med brist på svaga nyheter, så får ändå ”Veckans sämsta” utses till Åtvidaberg. De startade som en komet men har nu tre raka förluster. Matcherna i sig har däremot inte varit några större katastrofer. Nästa vecka ställs man mot både BK Häcken och Malmö FF, snacka om tufft schema…

/Andreas Koskinen

***
Vad tycker ni? Håller ni med oss?

Leave a Comment