Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje måndag/tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

England

Veckans bästa – Yakubu
Ohotad etta i veckans omgång av Premier League är Yakubu, som genom sina 4 mål såg till att ta sitt krisstämplade Blackburn från en jumboplats till att återigen se hopp. Det är alltid skönt att veta att botten alltid kan bjuda på något toppen inte kan – en hård strid om att hamna på rätt sida strecket. Att släppa in 2 mål mot bortasvaga Swansea är självklart inte acceptabelt, men fortsätter Yakubu sin nuvarande form behöver laget åtminstone inte oroa sig över offensiven.

 

Veckans sämsta – Sebastian Larsson
Sebastian Larsson stod i söndagens bottenmöte för något som mest påminner om en dålig saga. Sunderland, som leddes av assisterande managern Eric Black, ledde med 1-0 borta mot Wolverhampton. Larsson bestämmer sig sedan efter cirka 70 minuters spel att testa på sina skådespelartalanger med en usel filmning i straffområdet. Domaren gick på det, Larsson gick själv fram för att slå in det avgörande målet. Självklart brändes straffen, och 27 sekunder senare hade vassa Steven Fletcher kvitterat. Samma Fletcher avgjorde sedan matchen till Wolves fördel, och Larsson fick istället för hjälte agera syndabock.

/Tobias Hult

Italien

Veckans bästa –  Ibarbos fantastiska mål

Har ni någon gång hört talas om Cagliaris Victor Ibarbo? Inte? Efter detta fantastiskt sagolika mål så kanske det är dags att lägga det namnet på minnet.

 

 

Veckans sämsta – Roma såg rött
I söndagens match mot Fiorentina på Artemio Franchi så åkte Roma på en rejäl kollaps. Inte nog med att Romlaget förlorade med klara 3-0, Roma fick även avsluta matchen med endast 8 man! Redan i 15e minuten fick Juan lämna planen efter att ha ”dragit ner” Jovetic i straffområdet. I andra halvlek var det Gagos tur att syna det röda kortet och med fem minuter kvar av matchen så fick Bojan hjärnsläpp genom att hoppa upp och slå bort bollen med händerna nere i eget straffområde. Den lille spanjorens målvaktsingripande resulterade givetvis även det i ett solklart rött kort. En riktigt usel dag på jobbet för Roma som inte kommer få det direkt lättare nästa vecka då ligaledaren Juventus kommer på besök till den eviga staden.

/Julia Åberg

Spanien

Veckans bästa – Real Madrid
Veckans bästa i den Spanska ligan är inte så överraskande med tanke på att klassikern smyger runt om höret. Veckans bästa är därför favoriterna i detta stormöte mellan Spaniens bästa lag. Real Madrid som erövrat första platsen är helt klart veckans bästa!

Veckans sämsta – Ekonomin
Veckans sämsta är något som till viss del inte har med fotboll att göra. Till viss del. Samhället, som har sin påverkan i fotboll har ärrat tillvisso de lag som ligger sämst till i ligan. Ekonomin har slagit sin blixt och det ser inte ljust ut.Förde arbetlösa blir det inge åka- till- stadion- och- titta. Utan hemma- i- soffan- och- äta- billig- chips. Jag citerar från Christopher Kviborg. ”många klubbar går dessvärre på knäna”.

/Sandra Chukair

Tyskland

Veckans bästa – Huntelaars klackmål

Vad tycker du om Huntelaars mål? Foto: Okänd

 

Veckans sämsta – Aaron Hunt
När Werder Bremen jagar en reducering i slutskedet av matchen mot Bayern München står Aaron Hunt för en riktig idiottackling. Toni Kroos fälls brutalt och Hunt får givetvis ett välförtjänt rött kort.
Bayern München gör kort därefter mål och vinner matchen klart med 4-1.
/Johannes Johnsson

Sverige

Veckans bästa – EM-lottningen
EM lottningen, helt underbart att det vankas ett nytt slutspel nästa sommar och oj vad vi kommer njuta. Sveriges grupp är ju väldigt intressant men otroligt svår. Frankrike, England och Ukraina, varje match kommer vara hur fantastisk som helst trots att detta är en väldigt tuff grupp för Sverige. Tänk er duellen mellan Lustig och Ribery , kan knappt bärga mig, trots att vi egentligen hade föredragit att byta plats med Ryssland i grupp A.

Veckans sämsta – SVFF
Lite efter men var tvungen att att skriva om detta eftersom vi inte gjort det tidigare. Att SVFF valde att bötfälla Helsingborg på 135 000 när de firade guldet på grund av supportrar på planen känns ju riktigt löjligt. Vill SVFF ha ett system där man ska straffas för att man visar glädje känns ju riktigt uselt. I och med dessa löjliga beslut fortsätter de att motarbeta de svenska klubbar och inte minst supportrarna.

Så länge SVFF motarbetar den svenska fotbollen så kommer problemen på läktarna finnas kvar.

/Raymond Rachid
Vad tycker ni? Håller ni med oss? Lämna en kommentar!

Leave a Comment