Veckans historia: Lampards första mål

Frank Lampard är med sina 204 mål Chelseas bäste målskytt genom tiderna. Men inget slår den allra första gången. Så hur gick det egentligen till när Frank Lampard gjorde sitt första mål i pojkfotboll?
Lampard och hans pappa Frank Lampard d.ä gick ner på stan och kom fram till en plan där ett pojklag höll på att träna. Lampards pappa gick fram till tränaren och frågade om inte sonen kunde få var med och spela lite.
Lampard var spänd och väldigt nervös när han gick ut på planen och såg att alla var större än honom i storlek. Han fick bollen snurrade runt såg målet och skött. Lampard var nöjd och vände sig till lagkaraterna för att få ta del av deras erkännande. Han insåg att något var fel och ett par sekunder senare insåg han sitt misstag. Han hade precis slagit in bollen i eget mål. Lampars skämdes ihjäl och dem andra ungarna frågade sig ”Vem är den där grabben som gör självmål?”
Turligt nog för Chelsea vet Lampard numera vilket mål han ska slå in bollen i.

Källa: Totally FRANK, Frank Lampards biografi

Veckans citat: ”Skicka över den j#vla bollen till mig. Jag är här för att slå den i nät inte du!” Brian Clough Kommentar: Så kan man också be om en passning.

Leave a Comment