Veckans Lag

Veckans Lag är tillbaka. Den här onsdagen är det Lukas Lindell som har tagit ut laget med lite hjälp av Karl-Henrik Karlsson. Förra veckan blev det inget Veckans Lag p.g.a. missförstånd av oss på fotbollsoraklet, så därför hoppas vi att denna veckans lag ligger på en högre nivå. Tyck till!

Målvakt: Manuel Almunia, Arsenal
Manuel Almunia stod för en fin insats för sitt Arsenal i 2-0-segern mot West Ham i lördags. Spanjoren räddade bland annat en straff och höll nollan efter ett fint framträdande.

Högerback: Emmanuel Eboué, Arsenal
Arsenals ytterback Emmanuel Eboué spelade mycket bra i segern mot West Ham i helgen. Ivorianens kvicka fötter gav London-laget en hel del chanser och 26-åringen visade styrka både offensivt och defensivt.

Mittback: Wálter Samuel, Inter
Walter Samuel var matchens lirare i Inters oavgjorda match mot Palermo i lördags. Samuel hindrade gång på gång Palermos anfall och var även nära på att nicka in en vinst för Inter efter en hörna. Men matchen slutade 1-1 och Inter har Walter Samuel att tacka för att det inte blev en förlust.

Mittback: Christopher Samba, Blackburn
Samba var en jätte i försvaret när Blackburn lyckades kryssa mot Chelsea i helgen med resultatet 1-1. Chelsea hade press på Blackburn hela matchen men varje gång de närmade sig Blackburns försvar så var Samba i vägen. Med sin styrka och kämparglöd hindrade Samba gång på gång Chelsea från att ta ledningen. Samba, matchens lirare, var överallt i backlinjen för att hjälpa sitt lag att få med sig en poäng ifrån matchen.

Vänsterback: Gaël Clichy, Arsenal
Gael Clichy spelade bra i Arsenals 2-0-seger över West Ham i helgen. Den 24 år gamla fransmannen stod för ett par riktigt fina långbollar och var bra såväl offensivt som defensivt.

Högerytter: Lionel Messi, Barcelona
Lionel Messi var helt otrolig i Barcelonas 4-2-seger borta mot Zaragoza i söndags. Argentinaren visade prov på teknik, snabbhet, rörelse, styrka och avslutade sin fina insats med att göra ett hattrick.

Central mittfältare: Alexandre Song, Arsenal
Alexandre Song spelade riktigt bra i Arsenals 2-0-seger över West Ham i lördags. Den unge kameruniern stod för en riktig kämparinsats och visade prov på otroligt skicklig passningsförmåga och speluppfattning. Efter att Vermaelen blivit utvisad fick Song även spela mittback, vilket han klarade bra.

Central mittfältare: Darren Fletcher, Manchester Utd
Den outtröttlige skotten stod för en kämparinsats på Manchester Uniteds mittfält när de i helgen besegrade Liverpool med 2-1. Fletcher var överallt på mittfältet och käpade och slet för att United skulle vinna boll på mittfältet. Han deltog såväl i offensiven som defensiven och belönas därför med en plats i Veckans Lag.

Vänsterytter: Ji-Sung Park, Manchester Utd
Park stod för det avgörande målet när Manchester United vann över Liverpool i helgen med 2-1. Park sprang och sprang på sin yttermittfältsposition och slog många fina passningar och skapade ständig oro i Liverpool-försvaret. Han hjälpte också till i defensiven när Liverpool kontrade. Park satte kronan på verket när han offrade sig och slängde sig fram och nickade in 2-1-målet för United.

Anfallare: Mirko Vucinic, Roma
Romas landslagsanfallare Mirko Vucinic var riktigt bra i Romas 4-2-seger över Udinese i lördags. 26-åringen stod för ett magiskt hattrick innan han blev utbytt i den 90:e minuten. Vucinic 3-2-mål kom förövrigt på straff.

Anfallare: Pablo Osvaldo, Espanyol
Pablo Osvaldo var otroligt bra i Espanyols 2-0-seger över Sevilla i lördags. Italienaren stod för två mål och blev därmed matchens ende målskytt.

Tyck till om laget!

Leave a Comment